Germencik'te Spor Yatirimlarinda Sona Gelindi

Aydin’in dört bir yaninda spor yatirimlari yükselmeye devam ederken, Germencik ilçesine yapilan yari olimpik yüzme havuzu, sentetik saha ve gençlik merkezi yatirimlarinda sona gelindi.

Germencik'te Spor Yatirimlarinda Sona Gelindi


Gençlik Spor Bakanligi’nin yatirim projeleri arasinda yer alan Aydin’da yürütülen çalismalara araliksiz devam ediyor. Sporun tabana yayilmasi, gençlerin spora yönlendirilmesi ve bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmeleri için il genelinde gerçeklestirilen yatirimlar çerçevesinde Germencik ilçesindeki yüzme havuzu, sentetik saha ve gençlik merkezi yatirimlarinda sona gelindi.

Germencik’te 2022 yili içerisinde ihalesi yapilan yatirimin 2023 yili içerisinde bitirilmesi planlanan gençlik merkezi, yari olimpik yüzme havuzu ile sentetik saha ve spor tesisi yenilemeleri yatirimlari hizmete girmek için gün sayiyor.

Proje tutari 17 milyon 20 bin 351 TL olan gençlik merkezinin ihale bedeli ise 14 milyon 750 TL olurken yari olimpik yüzme havuzunun proje bedeli 17 milyon 316 bin 476,89 TL, ihale bedeli 14 milyon 420 bin 98 TL, spor tesisi yenilemesi isinin de proje tutari ve ihale bedeli 10 milyon 400 bin TL olarak açiklandi.

Germencikli gençlerin gözdesi olmasi beklenen yatirimlarda sona geldigini belirten Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, konu ile ilgili yaptigi açiklamada “Germencikli gençlerimize daha iyi spor alani sunmak ve kisisel gelisimlerine katki saglamak için yari olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, sentetik saha, soyunma odasi gibi spor tesisi yatirimlarimizda yavas yavas sona geliyoruz” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA