Amasya Belediyesi'nden Otizmli Çocuklara Özel Merkez

Amasya Belediyesi’nin otizmli çocuklara hizmet için olusturdugu merkez yakinda kapilarini açacak.

Amasya Belediyesi'nden Otizmli Çocuklara Özel Merkez
Yapimi büyük ölçüde tamamlanan otizm merkezini yakin zamanda faaliyete geçirmeyi planladiklarini belirten Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Sosyal belediyecilik anlayisimiz ile hayata geçirecegimiz bu projemizde otizmli çocuklarimizin eglenecekleri, spor yapabilecekleri, sosyallesebilecekleri bir merkez yapmak hedefindeyiz” dedi.

Ihtiyaç halinde ailelerin çocuklarini güvenle birakabilecekleri korunakli bir ortam saglamaya önem verdiklerine deginen Baskan Sari, “Olusturacagimiz uzman kadromuz ve özel egitim programiyla otizmli evlatlarimiza öz bakim ve yasam becerisi kazandirilmasi konusunda destek olacagiz. Merkezimize misafir olan çocuklarimiz çesitli sporlarin yani sira sosyal aktivite programlarina da dahil olacaklar” diye konustu.

Hayata geçirdikleri projeler arasinda en çok önem verdigi projelerden birinin otizm merkezi oldugunu vurgulayan Mehmet Sari, “Çünkü bu proje karari almama vesile olan bir evladimizin bana olan sevgisini sarilmasini ve annesine sözlerini kalbimize naksettik. Hizmet ederken en çok çocuklardan enerji aliyorum. Bu duygu bana çok derin seyler hissettiriyor. Baskan amcalari olarak onlara hizmet etmek ancak bu güzel duygularimi ifade etmeme vesile olan bir yol olabilir. Otizmli evlatlarimiz Mehmet Amca’larinin misafiri oldukça, onlar ve aileleri için bir nebze de olsa bir seyler yapabilmis olmanin huzurunu yasayacagim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA