7 Yasindaki Çocuk Depremzede Arkadaslari Için Kumbarasini Bagisladi

Rize merkez ve ilçelerinde baslatilan yardim kampanyasinda çocuklar biriktirdigi paralarini depremzede arkadaslari için bagisladi.

7 Yasindaki Çocuk Depremzede Arkadaslari Için Kumbarasini Bagisladi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendigi depremlerin ardindan Rize merkez ve ilçelerinde kaymakamliklar, belediyeler ve çesitli STK’lar tarafindan baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor. Rize Dogus Çay Ilkokulu ögrencisi 7 yasindaki Esma Sena Sadoglu 1 yildir biriktigi kumbarasini, çocuk evlerindeki çocuklari ise harçliklarini toplayarak deprem bölgesine gönderilmek üzere Rize Valisi Kemal Çeber’e teslim etti.

Rize Valiligi toplanti salonunda koca yürekli minik yavrularimizla bir araya gelen Vali Çeber yaptigi açiklamada, “Tüm ülkemiz dört bir yandan deprem bölgesindeki vatandaslarimiza yardim gönderiyor. Inanin sizlerin bu hareketi bizim için çok büyük anlami olan bir destek oldu. Sizler küçük bendelerinizdeki koca yüreklerinizle o kadar büyük bir yardim yapiyorsunuz ki kelimelerle bunu ifade edemem, hepinizi alninizdan öpüyorum yavrularim” seklinde konustu.

1 yildir biriktirdigi kumbarasini Vali Çeber’e teslim eden Esma Sena Sadoglu “Kumbaramda bir yildir ailemden aldigim harçliklari biriktirdim. Bu parayla hayallerim vardi, onlari gerçeklestirecektim ama deprem bölgesini görünce hemen bu parayi oradaki arkadaslarima göndermek istedim” dedi.

Kaynak: İHA