Baskan Erdogan Açiklamasi Tüm Imkanlarimizi Seferber Ettik

Biga Belediyesi’nin Subat ayi Meclis toplantisinda konusan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, deprem bölgesi için teyakkuzda olduklarini, yardim malzemeleri, is makinalari ve saglik hizmetleriyle birlikte Biga Belediyesi’nin tüm imkanlari seferber ettigini söyledi.

Baskan Erdogan Açiklamasi Tüm Imkanlarimizi Seferber Ettik
Biga Belediye Meclisi Subat ayi Olagan Meclis Toplantisi Belediye Meclis Salonunda yapildi. Toplantida 6 gündem maddesi görüsülürken, Biga Belediye Baskan Yardimcisi Nazim Hikmet Keskiner’in teklifiyle Subat ayi huzur hakki yevmiyesinin deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilmak üzere AFAD’a bagislanmasi oy birligiyle kabul edildi.

Milletimizin basi sag olsun, ülkemize geçmis olsun

Toplantinin basinda merkez üssü Kahramanmaras olan ve büyük bir yikim yasatan deprem ile ilgili konusan Baskan Erdogan, “Türkiye olarak Pazar’i Pazartesi’ye baglayan gece sabaha karsi Kahramanmaras basta olmak üzere toplamda 10 sehrimizde meydana gelen 7,7 büyüklügündeki deprem hepimizi derinden üzmüstür. Çok üzüldügümüz bu büyük felakette son bilgilere göre 3 bin 549 vatandasimiz hayatini kaybederken, 22 bin 168 vatandasimiz ise yarali olara enkaz altindan çikarilmistir. Biga Kaymakamligimiz nezdinde olusturulan kriz merkezinde daire müdürlerimizle acil koordinasyon toplantimizi gerçeklestirdik. Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi, kargasaya yol açmamak için AFAD koordinasyonda yardim çalismamiz basladi.

Insallah Biga’mizdan bagislanan yardimlari en kisa sürede bölgeye ulastiracagiz. Milletimizin ve tüm ulusumuzun basi sagolsun, ülkemize geçmis olsun. Rabbim ülkemizi ve tüm insanligi bu tür afetlerden, kazalardan, belalardan korusun. Hayatini kaybeden vatandaslarimiz için Fatiha okuyalim” dedi.

Iki yardim TIR’imiz afet bölgesine gidiyor

Biga ve Biga Belediyesi olarak tüm imkanlari seferber ettiklerini söyleyen Baskan Erdogan, “Degerli meclisimiz, aksam iki tane is makinasi ve bir kamyonu deprem bölgesine ugurladik. Bugün itibariyle de suan oraya ulastilar ve talimat bekliyorlar. Yine, baslattigimiz yardim kampanyasinda da ilk TIR’imizi doldurduk. Akin akin yardim geliyor. Ben hepinizin huzurunda tüm hemsehrilerimize, STK’larimiza, is adamlarimiza, herkese çok tesekkür ediyorum. Ikinci tirimizin da yarisi Karabiga’da yüklendi. Kalan kismini da burada tamamlayacagiz. Bu aksam iki tirimizi afet bölgesine gönderiyoruz. Belediyemiz teknik personelleri, insaat mühendislerimiz, mimarlarimizin da isim listesini ilettik. Hasar tespit çalismalarina yönelik talimat geldigi takdirde teknik personelimizi de afet bölgesine gönderecegiz. Müftülügümüzün diyanet personelini bu aksam bölgeye ugurlayacagiz. Bunun yaninda saglik personellerimiz, doktorumuz ve ambulansimiz da hazir bekliyor. Talimat gelmesi dogrultusunda onlari da afet bölgesine hizlica gönderecegiz. Birlik ve beraberlige ihtiyaç duydugumuz çok kritik bir dönemdeyiz. Herkes üzerine düseni yapiyor. Allah herkesten razi olsun. Gelismelere göre Biga olarak, Biga Belediyesi olarak tüm imkanlarimizi oradaki kardeslerimiz için seferber edecegiz” diye konustu.

Toplantinin sonunda söz alan IYI Partili Meclis Üyesi Tamer Ergün, Ocak ayi meclis toplantisinda gündeme gelen deprem konusunun yasanan depremle ne kadar hakli oldugunu, depremle ilgili çalismalara hizli bir sekilde meclis olarak adim atilmasi gerektigini söyledi.

Baskan Erdogan ise, Itfaiye Müdürlügü tarafindan çalismalarin basladigini ve proje hazirlandigini, isteyenlerin sürece dahil olabilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA