Vali Masatli Açiklamasi 'Kadin Kooperatiflerimizi Desteklemeye Devam Edecegiz'

Amasya’nin Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Suluova Üreten Eller Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin satis magazasi ve üretim tesisinin açilisi yapildi.

Vali Masatli Açiklamasi 'Kadin Kooperatiflerimizi Desteklemeye Devam Edecegiz'
Açilista konusan Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Ekonomik kalkinmada kadin kooperatiflerinin önemli bir rol oynayacagi kanaatindeyim. Kooperatiflerimizi her anlamda desteklemeye, onlari tesvik etmeye devam edecegiz” dedi.

Il genelinde sayilari 13’e ulasan kadin kooperatiflerinin gelisimine yönelik çalismalar yapildigini belirten Mustafa Masatli, “Ticaret Bakanligi, Il Özel Idaresi, DOKAP ve OKA tarafindan kooperatiflerimize saglanan toplam destek miktari 4 milyon 200 bin TL’ye ulasmistir. Bizler kooperatiflerimizin sadece yerel ve bölgesel degil, ulusal çapta da rekabet edebilir bir seviyeye gelmesini amaçliyoruz” diye konustu.

Masatli, DOKAP tarafindan kabul edilen ‘Sürdürülebilir kalkinma için kadinlarin kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi projesi’ ile de il merkezi ve ilçelerde kadin istihdaminin artirilmasi için kadinlarin mesleki bilgi ve becerilerini gelistirmeye yönelik faaliyetler düzenlenecegini kaydetti.

Kooperatif bünyesindeki tesislerde 19 kadinin istihdam edildigine isaret eden Suluova Üreten Eller Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Canan Oral da, el emegiyle hazirlanan manti ve içli köfte basta olmak üzere ürünlerinin büyüksehirlerde de satilmasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Vali Masatli, esi Esra Masatli’nin da katildigi açilis sonrasi kooperatifin üretim tesisinde incelemede bulunup bilgiler aldi. Açilista, Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, AK Parti Il Baskani Ekrem Toto, Suluova Kaymakami Safak Gürçam, Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, Suluova TSO Baskani Turgut Aksu da yer aldi.
Kaynak: İHA