Astigmat, Miyop Ve Hipermetroptan Lazer Tedavisi Ile Kurtulmak Mümkün

Halk arasinda göz çizdirme olarak da bilinen ‘excimer lazer’ tedavisi hakkinda bilgilendirmede bulunan Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Opr. Dr. Nükhet Zaim, “Excimer lazer yöntemi 18 yasindan büyük ve göz yapisi uygun kisilerde gözde kirma kusurlarini (miyop, hipermetrop, astigmat) ortadan kaldirmaktadir. Gözlük veya kontakt lense ihtiyaç olmadan kalici kesintisiz net görüs saglayabilir” dedi.

Astigmat, Miyop Ve Hipermetroptan Lazer Tedavisi Ile Kurtulmak Mümkün
Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Opr. Dr. Nükhet Zaim, halk arasinda göz çizdirme olarak da bilinen “excimer lazer” tedavisi hakkinda açiklamalarda bulundu.

20 saniye sürüyor

Göz çizdirme isleminin oldukça basit oldugunu ve kisa sürede gerçeklestirildigini söyleyen Opr. Dr. Zaim, “Korneanin lazer esliginde yeniden sekillenmesini saglayan excimer lazer yöntemi günümüzde görme kusurlarinin tedavisinde sik tercih edilen yöntemlerdendir. Bu yöntemle uygun göz yapisinda 10 numaraya kadar miyop, 4 numaraya kadar hipermetrop, 6 numaraya kadar astigmat düzeltilebilir. Hastanede yatis gerektirmeyen lazer islemi sonrasi hastalarimizi ayni gün taburcu ediyoruz. Lazer uygulamasi sirasinda hastamiz herhangi bir agri, aci hissetmiyor ve yaklasik 20 saniye gibi çok kisa bir zaman diliminde islemi bitiriyoruz. Iki gözü de ayni anda tedavi edebiliyor, lazer tedavisi sonrasinda 4 ila 5 saat arasinda gözler açik kalarak istirahat etmelerini öneriyoruz” seklinde konustu.



Gözün yapisinin uygun olmasi gerekiyor

Excimer lazer için gözlerin uygun olup olmamasina doktorun karar verecegini dile getiren Opr. Dr. Zaim, “Excimer lazer yöntemi uygun göz yapisina sahip hastalara yapilmasi gereken bir uygulamadir. Tam göz muayenesi ve yapilacak tetkiklerin sonucuna göre belirlenmektedir. Ilk muayene gözünüze en uygun, en güvenli tedavi yönteminin planlanmasi için bir dizi ayrintili tetkiki içerir ve en az islemin kendisi kadar önemli bir hazirlik asamasidir” ifadelerini kullandi.

Ertesi gün ise geri dönülebilir

Bireyde islem sonrasi olusabilecek etkilere deginen Opr. Dr. Zaim, “Islem sonrasi 4 saat kadar göz kizarikligi, isiktan rahatsizlik, gözlerde batma hissi ve geçici bulanik görme gibi sikintilar kisa süre yasanabilir. Operasyon sonrasi 4 ila 5 saate kadar gözlerde yanma, sulanma ve bulanik görme normaldir. 1 ila 2 saatte bir verilen damlalar kullanilmalidir. Hastalarimiz, ertesi gün yapilacak kontrol muayenesi sonrasi günlük islerine rahatlikla geri dönebilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA