Bakan Akar'dan Hem Depremle Hem Terörle Mücadele Mesaji Açiklamasi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, depremin yaralarini sarmak için fedakarca çalisan Mehmetçigin hudut güvenligi ve terörle mücadele faaliyetlerinin de ayni kararlilikla devam ettigini belirterek, "1 Ocak’tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi. Terör yuvalarini, inlerini, barinaklarini teröristlerin basina yiktik, yikmaya devam edecegiz" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen "asrin felaketinin" hemen ardindan beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile geldigi Hatay’da Mehmetçigin nöbet, devriye, arama kurtarma ve yasam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Akar, Kilis’e giderek incelemelerine devam etti.

Kilis Çildiroba’daki Müsterek Özel Görev Kuvvet Komutanligina giden Akar baskanliginda, Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler, 2. Ordu Komutani Orgeneral Metin Gürak ile sinir hatti ve sinir ötesindeki birliklerin komutanlarinin katilimi ile video telekonferans toplantisi gerçeklestirildi.

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen ve "asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin hemen ardindan Türk Silahli Kuvvetlerinin, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin tüm unsurlarinin, karargah ve birliklerinin ilk andan itibaren görevinin basinda oldugunu vurgulayan Akar, Mehmetçigin terörle mücadele ve hudut güvenliginde oldugu gibi ilk andan itibaren depremle mücadelede de yapilmasi gereken ne varsa yaptigini ve yapmaya devam ettigini belirtti.

Deprem bölgesinde 57 tabur ve 100 arama kurtarma timi toplam 40 binden fazla asker, uzman ve teknik personelin görev yaptigini aktaran Akar, 29 arama kurtarma köpeginin de bulundugu teknik personel dahil 2 bin 368 arama kurtarma personelinin 326 kisiyi enkaz altindan sag çikardigini, 2 bin 457 vatandasin cenazesine ulastigini belirtti.



Mehmetçik yaralarin sarilmasi için seferber

Tüm bu çalismalarin yani sira terörle mücadele, hudut güvenligi, semalarda, denizlerde hak alaka menfaatlerin korunmasi için gerçeklestirilen faaliyetlerin ayni kararlilikla sürdügüne dikkati çeken Akar, yaralarin sarilmasi, acilarin hafifletilmesi için Türk Silahli Kuvvetlerinin tüm imkanlarini seferber ettigini, gece-gündüz çalistigini aktardi.

Bunlarin yani sira Türk Silahli Kuvvetlerinin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesine artan bir siddet ve tempoda kararlilikla devam edecegini de ifade eden Akar, "Asil milletimizi, 85 milyon vatandasimizi 40 yildan beri basimiza musallat olan bu terör belasindan kurtarmakta kararliyiz" diye konustu.

Teröristlerin tek çikar yolunun "Türk adaletine teslim olmak" olarak açiklayan Akar, "Irak, Suriye basta olmak üzere komsularimizi sinirlarina, egemenlik haklarina saygiliyiz. Bizim hiçbir sekilde kimsenin topraginda gözümüz yok. Biz hudutlarimizin ve 85 milyon vatandasimizin ve hudutlarimizin güvenligini saglamak için için çalisiyoruz. Baska da bir amacimiz yok" ifadelerini kullandi.

Terörle mücadelede en büyük basarinin sehit ve gazilerde oldugunu, sehitlere rahmet, yaralilara sifa dileklerini ileten Akar, "24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede yeni dönem basladi.

O günden bugüne 37 bin 601 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 1 Ocak’tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör yuvalarini, inlerini, barinaklarini teröristlerin basina yiktik, yikmaya devam edecegiz" dedi.



Güvenlik ileriden saglaniyor

Irak’in kuzeyindeki Zap bölgesine gerçeklestirilen Pençe Kilit Operasyonu’nda önemli basarilar saglandigini aktaran Bakan Akar, "Teröristlerin ’girilemez’ dedigi alanlari Mehmetçik teröristlerden büyük ölçüde temizledi. Irak sinirindaki gözetlemesi ve kontrolü zor olan 302 kilometrelik alan teröristlerden büyük ölçüde temizlenerek kontrol altina alindi, güvenlik ileriden saglanir hale geldi. Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 523 terörist etkisiz hale getirildi.

Teslim olmalar, çözülmeler artarak devam ediyor" diye konustu.

Sözlerinin sonunda asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralananlara sifa ile tüm millete bassagligi dileklerini yineleyen Akar, sunlari kaydetti:

"Milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri bu zor günlerde diger bakanlik ve kurumlarla birlikte asil milletimizin emrinde, ilk andan itibaren görevinin basindadir. Depremde hayatini kaybeden bütün vatandaslarimiz ile silah ve mesai arkadaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Asil milletimizle birlikte omuz omuza çalisarak tek yumruk, tek yürek olarak insallah tüm bu sikintilarin üstesinden gelecek, yaralarimizi saracagiz. Binlerce yillik sanli tarihimiz boyunca her türlü musibetten birlik ve beraberlik içinde alninin akiyla çikan devletimiz ve milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak bu zor dönemi de atlatacaktir."
Kaynak: İHA