Depremin Vurdugu Afsin'i Çorum Belediyesi Ayaga Kaldiracak

Asrin felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen depremlerde yikima ugrayan Kahramanmaras’in Afsin ilçesine Çorum Belediyesi tarafindan alt yapi ve temizlik hizmetlerinin yürütülmesi için 10 araç ve 21 personel gönderildi.

Depremin Vurdugu Afsin'i Çorum Belediyesi Ayaga Kaldiracak
Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, depremden etkilenen Afsin’de hayatin normale dönmesi için çalismalarin devam ettigini söyledi.



"Deprem Bölgesi’nde ikinci asama çalismalari basladi"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki baskanliginda Kahramanmaras’ta belediye baskanlarinin katilimiyla bir toplanti yapildigini hatirlatan Baskan Asgin, “Toplantida afet bölgelerinde ikinci etap çalismalarina agirlik verilmesi kararlastirildi. Ikinci etap çalismalarindan kastimiz su. Birinci asama ilk yardim müdahaleleri hayat kurtarmakti. Oradaki insanlarimizin gündelik hayata tutunabilmeleriydi. Ilk kismi kalici çözümlerle geçtik. En az 2-3 ay daha Afsin’de hayatin normallestirilmesi çalismalarina devam edecegiz. Öyle bir belediye düsünün ki belediyenin kendi binasi yikilmis kaldirilmasi gereken ilk bina belediyenin kendi hizmet binasi. Afsin Belediyesi’nde vefat eden kardeslerimiz var. Yakinlari vefat edenler var. Moral motivasyon olarak adeta bir sehir yerle yeksan olmus. Bu anlamda o kardeslerimizin kalici çözümlere hayatin normallesmesine dair umudunu artiran ihtiyaçlarinin giderilmesi gerekiyor” dedi.



"Ilçede su arizalari giderilecek"

Belediye baskan yardimcilari ve teknik personelle yaptiklari toplantilarda ilçede acil olan ve hayatin normallesmesi için gerekenleri tespit ettiklerini anlatan Baskan Asgin, “Ikinci asamada çalismalari çerçevesinde araçlarimizi ve çalisanlarimizi Afsin’e gönderiyoruz. Özellikle insan için su çok kiymetli bir sey. Su hayattir. Tüm deprem bölgeleri içerisinde bizi sorumluluk alanimiz olan Afsin’de içme suyunu veren, elektrigi veren, dogalgazi veren tek belediyeyiz. Valimiz Mustafa Çiftçi’nin koordinasyonunda basardik. Suanda hasar tespit yapilan her binaya, girilebilir denen her binaya Afsin’de elektrik, su ve dogalgaz verebiliriz. Afsin’de alt yapida ciddi bozulmalar var. Bozulmadan dolayi su kaynaklarinda kaçaklar var. Su kaçaklarina mikrop bulasma ihtimaline karsi ilk etapta alt yapinin güçlendirilerek suyla ilgili çalismalar yapiyoruz.

10 aracimizi bölgeye gönderiyoruz. Bu araçlar içerisinde kayip, kaçaklari tespit eden mobil aracimizda bulunuyor. Aracimiz sayesinde orada bütün kayip kaçaklari tespit ederek gereken çalismayi yapacagiz. 117 noktada çalisma yapildi. Kaçaklar tespit edildikten sonra yapilan çalismalarla Afsin’e su verildi” diye konustu.



"Köyler ihmal edilmeyecek"

Afsin’in toplam nüfusunun 83 bin oldugunu hatirlatan Asgin, “Bunun 43 bini merkezde yasiyor. Köylere de müdahale de etmemiz gerekiyor. Kirsaldaki suyla ilgi çalismalara da baslayacagiz. Hijyen çok önemli. Ilk günden itibaren 2 tane çöp toplama aracini Afsin’e gönderdik. Artik oraya yol süpürme aracini da gönderiyoruz. Yollarin asfaltlanmasi gerekli. 10 araç 21 personeli gönderiyoruz. Hasar tespitle ilgili ekipler gönderdik. Orada çok sayida hasar tespiti yapan insan var. Bir ev yikilsin yikilmasin hasar tespit komisyonu o eve giris izni vermedigi müddetçe oraya elektrik, su, dogalgaz baglantisi yapilamiyor. Bu anlamda hasar tespitlerinin bir an önce yapilmasi için 11 personelimizi o bölgede çalismalarina devam ediyor. Orada yaralar sarilincaya kadar çalismalarimiz hiç heyecan kesmeden, motivasyonumuzu bozmadan büyük kararlilik ve azimle devam edecek. Afsinli kardeslerimiz biz normale döndük, bizim için yaptiklarinin yeter diyene kadar biz Afsinlilerin yaralarini sarmaya devam edecegimizin sözünü verdim. Burada yapilan isler Çorum Belediyesi’nin isleri degil. Bütün Çorum hep birlikte yapiyor. Biz biriz, beraberiz hep birlikte Çorum’uz. Hep birlikte bu çalismalari yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA