Deprem Evi Yikmadi Ama 30 Santim Kaldirip, 2 Metre Ileriye Tasidi
Kahramanmaras merkezli iki ayri deprem birçok ilde büyük yikimlara yol açarken, Adiyaman’da bir köyde ise evi temelden 30 santim kaldirarak, 2 metre ileriye tasidi.

O gece annesi ve kardesleri ile birlikte depreme evde yakalanan Emin Atmaca, oturduklari evin 2 metre ileriye kayip 30 santimetre havaya kalkmasina kendileri gibi bölgeye incelemeye gelen MTA ekiplerinin de çok sasirdigini söyledi.
“Ev resmen yürüdü”
Emin Atmaca, deprem gecesi, büyük ses ve sarsintiya kalktiklarini anlatarak, “Çok ses ve gürültü vardi. Ev resmen yürüdü. Deprem durunca disariya çikmak için asagiya indigimizde kapi ile basamagin farkli oldugunu gördük. Biz buradan inemeyince atlayarak çiktik. Bir tane kütük bularak, annem ve kardeslerimi kucaklayip indirdim. Hava aydinlaninca baktigimizda ev hem yukari kalkmis hem de 2 metre ileriye kaymis. MTA ekipleri de geldi. Böyle bir sey görmediklerini söyleyerek Arap fay hatti ve Dogu Anadolu fay hattinin kapi ile esigin önünden geçtigini söylediler. Onlar da çok sasirdilar. Biz 6 kisilik aileyiz ve bir kardesim askerde. Simdi besimiz de artik çadirda yasiyoruz” dedi.
