Yüksekovali Ögrencilere Ücretsiz Yemek Hizmeti

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne bagli okullardaki ögrenciler için ücretsiz yemek uygulamasi baslatildi.

Yüksekovali Ögrencilere Ücretsiz Yemek Hizmeti
2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminin baslamasi ile birlikte okul öncesi, yatili ve tasimali egitim veren okullardaki ögrencilere ücretsiz bir ögün yemek verilmeye baslandi. Yüksekova ilçesinin Murat Isik Anaokulunda düzenlenen yemek programinda ögrencilere yemek verildi.

Yüksekova Ögretmenevi bünyesinde hazirlanan yemekler ilçe genelinde 41 okuldaki 2 bin 861 ögrenciye verilmeye baslandi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Yüksekova Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael, “Öncelikle yasanan depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Yüksekova ilçemizde Murat Isik Anaokulunda bakanligimizin baslattigi proje için buradayiz. Okul öncesi ögrenim gören tüm ögrencilerimize yemek hizmetini vermeye baslandik. Türkiye genelinde yaklasik 5 milyon ögrencimize kademeli olarak ücretsiz yemek verilmeye baslandi. Ilçede 2 bin 861 ögrencimize yemekler verilmeye baslandi. Ögrencilere her gün farklilasan ve zevklerine de hitap edecek sekilde ve Saglik Bakanliginin belirledigi kalori ihtiyacini karsilayacak sekilde hizmet verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA