Depremde Enkaza Dönen Ören'de 11 Kisi Hayatini Kaybetti

Kahramanmaras merkezli depremlerinin vurdugu Malatya’nin Akçadag ilçesi Ören Mahallesi’nde 11 kisi hayatini kaybederken, bölge ise harabeye döndü.

Depremde Enkaza Dönen Ören'de 11 Kisi Hayatini Kaybetti
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve çok sayida ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremler, Akçadag ilçesinde büyük hasara neden olurken, ilk belirlemelere göre 36 kisi hayatini kaybetti, 100’e yakin kisi ise yaralandi. Ilçe merkezi ile eski belde belediyeleri Ören ve Bahri ile Baspinar mahallelerinde büyük yikima neden olan depremlerde en fazla yikim ise Ören Mahallesi’nde yasandi. 850 haneli 2 bin nüfuslu mahalle adeta enkaza döndü.

"Ilk depremde çok fazla etkilenmedik"

Pazarcik merkezli 7,7 büyüklügündeki depremde etkilenmeyen bölgenin ikinci depremle yerle bir oldugunu aktaran Mahalle Muhtari Birol Çirkin, "Ilk depremde fazla bir zararimiz olmadi. Malatya merkezde bazi vatandaslarimiz da Ören güvenli diye buraya geldi. Gelen misafirlerimizden 4’ü enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. Ören 850 hane 2 bin nüfuslu eski belde belediyesi, büyük bir felaket yasadik. Evlerimizin yüzde 80’i yikildi, geri kalan da oturulacak durumda degil" dedi.



"11 mahalle sakinimiz hayatini kaybetti"

Enkazda çikarttiklari cenazeleri, morglarda yer olmayinca araçlarda beklettiklerini kaydeden Muhtar Çirkin, "Yasli bir bayanin cenazesine henüz ulasmis degiliz. AFAD ekipleri enkazda arama kurtarma çalismasi yapti ama cenazeye ulasamadik. Çadir konusunda sikintilarimiz olsa da insanlarimiz yardimimiza kostu. En büyük destegi ilçe kaymakamizdan gördük. Bakan Bey bölgeyi ziyaret ederek yaralarin sarilacagini ve konteyner kent kurulacagini söyledi" diye konustu.

Kaynak: İHA