Mersin Sehir Hastanesi Acilinde Depremzedelere Özel Bölüm Olusturuldu

Kahramanmaras’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardindan yaralanan ve İçel Sehir Hastanesi’ne getirilen yaklasik 6 bin depremzede tedavi edildi. 4 binin üzerinde hasta taburcu olurken, hastanede yatanlarin tedavilerine devam ediliyor. Bashekim Bahar Aydinli, acilde normal hastalarin yaninda depremzedelere hizmet vermek için ayri bir bölüm olusturduklarini belirterek, "Çünkü depremzedelerin hizla saglik tesisine ulasmasi ve tedavisini alacagi alanlara dagilmasi gerekiyor" dedi.

Mersin Sehir Hastanesi Acilinde Depremzedelere Özel Bölüm Olusturuldu
İçel, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin basinda ise saglik hizmetleri geliyor. İçel’de, ilçeler dahil tüm kamu ve özel hastaneler, ilk günden bu yana deprem bölgesinden gelen yaralilara sifa vermek için gece gündüz yogun tempoyla çalisiyor. Tüm koordinasyonun İçel Il Saglik Müdürlügü tarafindan yürütüldügü çalismalarda, yükün çok büyük bölümü İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesinde karsilaniyor. Tedavilere iliskin tüm planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

"Yaklasik 6 bin depremzede basvurumuz var"

Hastanede yapilan çalismalarla ilgili son verileri paylasan İçel Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Bahar Aydinli, acil serviste normal vatandaslara hizmet verirken deprem bölgelerinden gelen hastalara da hizmet vermek için ayri bir bölüm olusturduklarini belirterek, “Çünkü depremzedelerin hizla saglik tesisine ulasmasi ve tedavisini alacagi alanlara dagilmasi gerekiyor. Biz bu bu tedavileri planlarken de acil servis içindeki alanlari ayristirdiktan sonra da ailelerine yönelik de bazi planlamalar yaptik. An itibariyle yaklasik 6 bin depremzede basvurumuz var. Sadece depremzedeleri degil aileleri de düsünmemiz gerekiyor. Bu nedenle acil servis içerisinde aile irtibat bürosu kurduk. Yaninda da psiko sosyal destek birimimiz var. Amacimiz kimlikli yada kimliksiz gelen hastalarimizin fotograflarini çekerek bakanliklarimizin olusturdugu sayfaya yükleyerek kimlik eslesmesi yapiyoruz. Aileler kayip olan yakinlari için bize basvuruyorlar, bizde burada onlara yardimci oluyoruz. Eger ailede deprem kaygisi varsa psiko sosyal destek de veriyoruz" seklinde konustu.

Ayri bölümde birçok branstan doktorun oldugunu kaydeden Aydinli, "O bölümlerde yogun bakima ayrilmis odalarimiz var. Ortopedi uzmanlarimiz tamamen o bölümdeler. Plastik cerrahisi, beyin cerrahisi var. Içinde sadece depremzedelerle ilgilenen radyoloji uzmanlarimiz var. Ultrasonlarimiz zaten orada bekliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA