Bolu'dan Seyyar Tuvalet, Banyo Ve Sobalar Kahramanmaras'a Dogru Yola Çikti

Bolu Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan üretimi tamamlanan 26 tuvalet ve banyo, 50 adet soba ve depremzedeler için okulun atölyesinde temin edilen dezenfektanlar ögretmenler tarafindan tira yüklenerek Kahramanmaras’a gönderildi.

Bolu'dan Seyyar Tuvalet, Banyo Ve Sobalar Kahramanmaras'a Dogru Yola Çikti
Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ve usta ögretmenler tarafindan deprem bölgesindeki vatandaslarin isinma ihtiyacinin karsilanmasi için gece gündüz mesai yapildi. Depremzedeler için hayati önem tasiyan ve sik sik dile getirilen en büyük ihtiyaca yönelik mobil tuvalet ve isinmak için soba üretimi gerçeklestirdi. Üretimleri tamamlanan seyyar tuvalet, banyo, soba ve hijyen malzemeleri tira yüklendi.

“Seyyar tuvalet, banyo ve soba üretimi devam edecek”

Ugurlama töreninde konusan Bolu Valisi Erkan Kiliç, seyyar tuvalet, banyo ve soba üretimlerinin devam edecegini vurgulayarak, “Bolu Valiligi ve Bolu halki olarak depremin basindan beri bu aciyi hissederek bölge insanina yardimci olmaya çalistik. Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizde üretilen sobalar, tuvalet ve banyo üretimlerini bölgeye gönderiyoruz. Tirimiza yükleme yapildi. Kahramanmaras ilimize hareket edecekler. Daha önce de diger yardimlarla benzer sekilde seyyar tuvalet ve soba göndermistik. Lisemizde yine seyyar tuvalet ve soba üretimi, banyo üretimi devam edecek. Arkadaslar gerçekten çok kisa içerisinde bunlari ürettiler. Daha önce burada Milli Egitim Bakanligina soba üreten bir okulumuz burasi. Hemen dönüsümü sagladilar. Bölgedeki soba ve seyyar tuvalet ve banyo ihtiyacina göre hemen malzemeleri alip hayirseverlerin destegiyle beraber buradaki üretimleri gerçeklestirdik. Bunun arkasi da gelecek. Tekrar geçmis olsun diyoruz. Bolulu hayirseverlerimize, burada emegi geçen hocalarimiza, teknisyenlerimize, Milli Egitim Müdürümüze herkese sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.



“Çok özverili, çok mesakkatli bir çalisma oldu”

Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardimcisi Emine Karaoglan, bir haftadir devam eden ve üretimi tamamlanan ihtiyaçlar hakkinda bilgi vererek, “Pazartesi günü itibariyle çalismalarimiza baslamistik denemelere. Çok hizli bir çalisma oldu. Uzun saatler çalisildi yetismesi için bugüne ve yetistirdik. Ilk etapta gidecek tirimizda toplamda 26 tane kabinimiz var. Bunun 10 tanesi normal tuvalet, 10 tanesi klozet, 10 tanesi de dusa kabin seklinde. Içinde isiticisi da olacak sekilde tasarlandi. Elektrigi de dahil olmak üzere. Sobalarimiz 50 adet borulariyla birlikte olacak sekilde bitirildi. Hijyen malzemeleri de ekledik. Orada buna da ihtiyaç olacak çünkü. El dezenfektani, okulumuzda yine ürettigimiz dezenfektan stantlarimiz vardi pandemi de. Birkaç yedeklerimiz vardi. Orada ise yarayacagini düsünüyoruz. Çok özverili, çok mesakkatli bir çalisma oldu. Buradan ben bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Bolu Valisi Erkan Kiliç, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Cemil Sarici ile Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Aksay, Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardimcisi Emine Karaoglan’in yani sira üretimi yapan usta ögretmenlerin katilimiyla tir deprem bölgesi Kahramanmaras’a gönderilmek üzere ugurlandi.
Kaynak: İHA