Afetzedeler Üsümesin Diye Gündüz-Gece Üretiyorlar

Sakarya Büyüksehir Belediyesi SAMEK Hanimeli Üretim Atölyesi’nde görevli kadin ekibi, deprem bölgesindeki afetzede çocuklar ve ailelerin üsümemesi için sal, bere ve atki üreterek bölgeye ulastiriyor.

Afetzedeler Üsümesin Diye Gündüz-Gece Üretiyorlar
Sakarya Büyüksehir Belediyesi afet bölgesine olan yardimlarini her geçen gün genisleterek sürdürüyor. Çalismalarinda bölgenin olumsuz hava sartlarini göz ününde bulunduran yetkililer, polar kumastan bin 200 adet sal, bere ve atki üretimi gerçeklestirdi. Tekeler SAMKEK hanimeli Üretim Atölyesi’nde usta ögreticiler bölgede felaketi yasayan çocuklar, aileler ve tüm vatandaslarin üsümemesi için durmadan, yorulmadan ürün çikariyor. Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda da yardim toplama faaliyetlerine devam eden Büyüksehir Belediyesi, depremi yasamis bir sehir olarak bu konuda öncü oluyor.

“Ara vermeyecegiz”

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Büyüksehir Belediyesi olarak deprem bölgesine yaptigimiz çalismalari olabildigi kadar hizli ve profesyonel olarak gerçeklestirmekteyiz. Bu anlamda afet bölgesinde olumsuz hava sartlari ile mücadele veren depremzedelerimize yönelik bin 200 takim sal, bere ve atki hazir hale getirilmistir. Çalismalar çerçevesinde ürünlerimizin üretimi hizli bir sekilde devam ederek bölgeye ulasmasi hedeflenmektedir. Bu soguk kis günlerinde depremzede kardeslerimizin bir nebze de olsa isinmalarini saglamak bizler açisindan en büyük mutluluk kaynagi olacaktir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA