Depremin 11. Gününde 22 Yarali Depremzede Daha Istanbul'a Getirildi

Adana’dan hareket eden Norveç Hava Kuvvetlerine bagli kargo uçagi ile Istanbul’a gelen 22 yarali depremzede, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Depremin 11’inci gününde Adana Sakirpasa Havalimani’ndan yarali depremzedeler için Istanbul’a hareket eden Norveç Hava Kuvvetlerine ait kargo uçagi, saat 20.40 siralarinda Atatürk Havalimani’na inis yapti. Uçakta bulunan 22 yarali depremzede, asker ve saglik ekipleri tarafindan ambulanslara tasinarak Istanbul genelindeki hastanelere sevk edildi. Uçakta depremzedeler ile birlikte gelen 13 refakatçi de yaralilarla birlikte hastanelere götürüldü. Bir yarali ise tedavisi yapilmak üzere ambulansla Kocaeli’ye götürüldü.

Yaralilari getiren ekipten Norveç Hava Kuvvetleri Tabip Binbasi Andresen, "Norveç ordusundaki saglik çalisanlariyiz. Yarali insanlari Istanbul’a getirdik. Bu çok kötü bir durum elbette ve çok fazla insan aci çekiyor. Ayni zamanda çok fazla kisinin yardima ihtiyaci var. Biz de bu büyük durumun yardim etme anlaminda küçük bir parçasi olarak elimizden geleni yapiyoruz. Farkli havalimanlarinda bulunduk ve Türkiye’de gidebildigimiz her yere gitmeye çalistik. Biz de hastalarin tedavileri için saglik gereçleri, 22 yarali depremzede ve refakatçi ile geldik. Tüm ekibimiz görevlerimizi tamamlamamiz için katkida bulundu" dedi.

Kaynak: İHA