Çanakkale'den Deprem Bölgesine 4 Bin 150 Kilogram Et Gönderildi

Çanakkale Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciler Birlik Üyeleri tarafindan deprem bölgesine 4 bin 150 kilogram kemiksiz et gönderildi.

Çanakkale'den Deprem Bölgesine 4 Bin 150 Kilogram Et Gönderildi
Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan Çanakkale Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciler Birlik üyeleri tarafindan deprem bölgesine 4 bin 150 kilogram kemiksiz et gönderildi. Etlerin deprem bölgesine gönderilmesi sirasinda Vali Ilhami Aktas, Il Tarim ve Orman Müdürü Erdem Karadag, Çanakkale Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciler Birlik Baskani Ahmet Ferhan Savran ve Baskan Yardimcisi Ilhan Ulus ile birlikte çalismalari yerinde inceledi. Daha sonra hazirlanan araç dualarla deprem bölgesine gönderildi.

Gönderilen et yardimi ile ilgili açiklama yapan Çanakkale Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciler Birlik Baskani Ahmet Ferhan Savran, "Il bazinda bütün üreticilerimizi organize ettik. Kesilen etler yola çikti. Etler degisik miktarlarda Malatya, Gaziantep ve Hatay’a indirilecek. Cumartesi günü yine Ezine merkez kismindan biraz daha hayvan toplanacak. Onlarda kesilip gönderilecek. Daha sonra Biga, Yenice hattimiz var. Oralarda devam edilecek" dedi.

Öte yandan yaklasik 4 bin kilogram etin daha önümüzdeki hafta deprem bölgesine gönderilmesi için çalismalarin devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA