Sakaryali Ekiplerce Enkazdan Kurtarilmisti Ugur Arslan'a Tepkisi Çok Sert Oldu

Deprem felaketinin 88’inci saatinde Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi tarafindan enkaz altindan kurtarilan Yunus Akgül, canli yayinda söyledigi sözler ile tepkilerin hedefi olan Ugur Arslan için, “Bu yakistirmayi yapan Ugur Arslan, akil tutulmasi yasamistir. Enkaz altina bedenen girmese de bu saatten sonra büyük bir milletin gönlünde enkazin altinda yerini almistir” ifadelerine yer verdi.

Sakaryali Ekiplerce Enkazdan Kurtarilmisti Ugur Arslan'a Tepkisi Çok Sert Oldu
Oyuncu ve sunucu Ugur Arslan, katildigi bir televizyon programinda deprem bölgesindeki yagma ve hirsizliklara dikkat çektigi konusmasinda tepkilerin hedefi olmustu. Tepkilerin ardindan Arslan sosyal medya hesabi üzerinden, “Yanlis anlasilmis, düzeltiyorum” diyerek yaptigi paylasimda, “Yaptigim bir açiklama yanlis anlasilmis, sosyal medyada paylasilarak suiistimal edilmis, yanlis yönlere çekilmis. O bir sahis örnegiydi, Sakarya’yi kastetmedim. Sürç-ü lisan ettiysem affola” ifadelerine yer vermisti.

Bir tepkide enkaz altindan kurtarilan vatandastan

Arslan’a bir tepkide 88 saat sonra enkaz altindan kurtarilan Yunus Akgül’den geldi. Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi tarafindan enkaz altindan kurtarilan ve Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nde görev yaptigi ögrenilen Yunus Akgül, hastanedeki tedavisinin ardindan enkaz çalismalarinin sürdügü alanda kendisini kurtaran ekiplere tesekkür etti. Akgül, bu esnada Ugur Arslan’a sert tepki gösterdi.

“Akil tutulmasi yasamistir”

Kendisini kurtaran ekiplere tesekkür ettigi esnada Ugur Arslan’a tepkisini dile getiren Yunus Akgül, “Asrin felaketinin yasandigi böyle bir dönemde bütün sehirlerden yaralarimizi sarmaya gelen o kadar çok kahramanlar var. Bu kahramanlar arasindan Sakarya grubu beni enkaz altindan çok büyük bir mücadeleyle 88 saat sonra bitti denilen yerden, bitmedi diyerek hayata yeniden tutunmami sagladilar. Böyle bir mücadeleyi akamete ugratmak, bir sanatçinin kimligine ve unvanina yakismadi. Sakarya’yi yagmaci seklinde belirtmek infial, skandaldir. Burada sanat camiasinda kendisinin ünlü oldugunu düsünüp Sakarya gibi bir sehri karsisina alan bir açiklamayi yaparak acizlige düsen Ugur Arslan’in sunu çok iyi anlamasi lazim, kendisinin anlattigi gibi bir Sakarya burada yok. Sakarya gerçekten burada yüregini ortaya koymus bir sekilde tüm ekibiyle var gücüyle 24 saat çalistigina sahitlik ediyorum. Sakarya kahramanlarina bu çirkin yakistirmayi yapan her kim olursa olsun; sanat camiasi veya siyasi partiden onlari siddetle kiniyorum, bizzat kendim hakkimi helal etmiyorum. Bu yakistirmayi yapan Ugur Arslan, akil tutulmasi yasamistir. Enkaz altina bedenen girmese de bu saatten sonra büyük bir milletin gönlünde enkazin altinda yerini almistir” diye konustu.

Kaynak: İHA