Düzce'de Ki Depremzedelerin Ihtiyaçlari Buradan Karsilaniyor

Düzce Belediyesi, Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardindan sehre gelen depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için sosyal market açti. Sosyal market su ana kadar depremzedelerin 400 basvurusunu karsiladi.

Düzce'de Ki Depremzedelerin Ihtiyaçlari Buradan Karsilaniyor
Düzce Belediyesi, Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerin ardindan tüm birimleriyle baslattigi yardim seferberligi halini Düzce’ye gelen afetzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda da kararlilikla sürdürüyor. Depremin ardindan hizli sekilde koordine olarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderen, baslattigi yardim kampanyasi ile ayni ihtiyaçlarin karsilanmasi noktasinda büyük emek sarf eden, akabinde tuvalet, lavabo, soba gibi en önemli ihtiyaç malzemelerinin üretilerek bölgeye sevk edilmesini saglayan Düzce Belediyesi, bir yandan da afetzedelerin deprem bölgesinden Düzce’ye gelmesini sagladi.

Yardimlar tek tek tasnif ediliyor

Sehre gelen depremzedelerin evlere yerlestirilmeleriyle birlikte ihtiyaçlarinin giderilmesine yönelik çalismalarini araliksiz sürdüren Düzce Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü çatisi altinda kurdugu ‘Sosyal Market’i Bahçesehir bölgesindeki ek hizmet binasinda kullanima açti. Ekipler, açilan market dahilinde depremin ilk gününden beri seferberlige destek olan Düzcelilerin yardimlari tasnifleyerek depremzedelere ulastirilmasini sagliyor. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan hazirlanan sosyal markette kullanilmamis her türlü giyim esyasindan kisisel temizlik ürünlerine çesitli gida malzemelerinden anne ve çocuklar için birçok esya yer aliyor.

“Ihtiyaçlarin giderilmesini sagliyoruz”

Yapilan çalismalara yönelik degerlendirmede bulunan Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Oya Kocaman, “Depremin ilk gününden itibaren duyarli Düzceli vatandaslarimiz büyük oranda yardimda bulundular. Bunlarin büyük kismi düne kadar deprem bölgelerine gönderildi. Son birkaç gündür AFAD koordinesinde Düzce’ye gelen depremzedelerin barinma ihtiyaçlari çözülüyor. Bu manada ihtiyaçlarinin giderilmesine yönelik sosyal market olusturuldu. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüz bünyesinde olusturulan sosyal market ile yiyecek, giyecekler koliler halinde tasnif edilerek depremzede vatandaslarimiza ulastiriyoruz” dedi.



“Hazirlayip evlerine ulastiriyoruz”

Sosyal Yardim Isleri Müdürü Elife Özerçetin ise müdürlük olarak AFAD koordinasyonunda çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, “Depremde hayatlarini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yarali kardeslerimize acil sifalar diliyoruz. Müdürlük olarak depremin ilk anindan itibaren harekete geçtik ve bir sosyal market olusturduk. Düzce’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilamak için gidalarin, hijyen paketlerinin ve giyimin oldugu magazalarimizi hazirliyoruz. Burada bulunan depremzedelerden bize gelen talepleri sosyal marketimizden hazirlayip evlerine kadar ulastiriyoruz. Buraya gelerek üzülmelerini, yorulmalari istemiyoruz. Ihtiyaçlarini telefon ile alip kendilerine ulastiriyoruz. Su ana kadar 400 civarinda basvuru aldik ve ihtiyaçlarini ulastirdik” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA