Osmancik'tan Deprem Bölgesine 43 Tir Yardim Gönderildi

Osmancik Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi merkez üssü Kahramanmaras olan ve farkli sehirlerde de yikima yol açan depremin ardindan bölgeye yönelik yapilan çalismalari koordine ediyor. Dogal afetin yasandigi ilk saatlerinde itibaren baslatilan yardim kampanyasinda depremzedelere ulasilmasi için gönderilen TIR sayisi 43’e ulasti.

Osmancik'tan Deprem Bölgesine 43 Tir Yardim Gönderildi
Güneydogu Anadolu’da Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7,7 büyüklügündeki deprem sonrasi ögle saatlerinde 7,6 büyüklügünde bir deprem daha meydana gelirken, Osmancik’ta deprem bölgesi için yardim seferberligi baslatildi. Vatandaslar, kampanya duyurusunun ardindan yardim toplama merkezinin bulundugu kapali pazar alanina giderek, gida kolileri, kislik mont, kaban ve kiyafetler ile battaniye çuvallarini görevlilere teslim etti. Buradaki görevliler ve gönüllülere teslim edilen gida, giysi ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri, deprem bölgesine gönderilmeye hazir hale getirildi.

Yardim toplama merkezinde toplanan ürünler AFAD koordinasyonu ile ihtiyaç sahiplerine güvenli ve hizli bir sekilde ulastiriliyor.

Osmancik Kaymakamligindan konuya iliskin olarak yapilan açiklamada; “Kaymakamligimiz ve belediyemiz koordinasyonunda esnaflarimiz, çiftçiler ve muhtarlarimiz ile 7’den 70’e tüm Osmanciklilarin destegi ile su zamana kadar 43 tir yardim malzemesi depremden etkilenen illerimize gönderilmistir. Hemserilerimize yardimlarindan dolayi tesekkür ediyoruz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA