Amasyalilar Depremzedeler Için Kiyafet Ve Battaniye Dikiyor

Amasya’da kadinlar depremzedeler için kiyafet ve battaniye dikiyor. El emegi, göz nuruyla hazirlanan ilk ürünler deprem bölgesine ulasirken üretime de devam ediliyor.

Amasyalilar Depremzedeler Için Kiyafet Ve Battaniye Dikiyor
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6’lik depremler sonrasi yikima ugrayan 10 ildeki enkaz alanlarinda ihtiyaç duyulan ürünler Türkiye’nin farkli noktalarindan ulastirilmaya gayret edilirken, 1. derece deprem kusagi üzerindeki Amasya’da da bölgedeki depremzedeler için hummali çalismalar yürütülüyor.

Amasya Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi’nin düzenledigi kurslara katilan kadinlar depremzedelere destek amaciyla aralarinda topladiklari paralarla kumas alip elbise dikmeye basladi.

Onlara yöneticiler ve usta ögreticiler de destek oldu. Toplanan kumaslar sekillenirken dikis makinelerinin sesi hiç susmadi. Türkiye’yi sarsan deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalismalari ise cep telefonu ekranlarindan kisa molalarda takip edildi. Çok sayida çesitli elbise, kaban ve battaniyenin üretimi saglandi.

Üç çocugunu evde birakip kurs merkezine gelen Gamze Köse, “Depremzedeler o haldeyken sicak evimizde duramazdik. Burada bir araya gelerek depremden zarar gören kardeslerimize yardim etmek istedik” dedi.

Usta ögretici Fadime Er, “Keske kus olup uçarak oralara yardim edebilsek. Su an tek yüregiz. Acilarimizi birlikte saracagiz” diye konustu.

Enkazdan kurtarilma anlarini izledikçe büyük sevinç yasadiklarina deginen Beyza Çitir ise “Biz Amasyalilar olarak depremzedeleri isitmak için elimizden gelen her seyi yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA