Munzur Üniversitesi Malatya'da Mobil Mutfak Kurdu

Tunceli Munzur Üniversitesi deprem bölgesi Malatya’ya mobil mutfak kurdu.

Munzur Üniversitesi Malatya'da Mobil Mutfak Kurdu
Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörlügü, Kahramanmaras’ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya’da mobil mutfak kurarken, ihtiyaç sahiplerine su ve ekmek desteginde de bulunuyor. Yurtdisindan gelen ekipleri tercüman destegi de saglanirken, 20 kisilik akademisyen de depremden etkilenen binalarin denetim ve kontrolünde görevlendirildi.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde Ipek, Kahramanmaras’ta gerçeklesen ve 10 ili etkileyen depremin ardindan harekete geçtiklerini belirterek, “Depremden etkilenen Malatya’da vatandaslarimiza destek olmak amaciyla Il Afet Koordinasyon Kurulu ile istisarede bulunarak Üniversitemizce 7 Subat 2023 tarihi itibariyle basladigimiz ve devam edecek olan yardim destegi kapsaminda; her gün 10 bin su, 2 bin ekmek gönderilmekte. Mobil mutfak olusturularak 2 asçi ve 6 garson ile öglen ve aksam olmak üzere her gün 6 bin kisilik sicak çorba ve içecek dagitimi yapilmaktadir” dedi.

Bölgede yurt disindan gelen kurtarma ekiplerine tercümanlik yapmak üzere iki ögretim üyesinin görevlendirildigini aktaran Ipek, “Ayrica deprem bölgesinde zarar gören binalarin denetim ve kontrollerini yapmak üzere ögretim üyesi ve mühendislerden olusan 20 kisilik bir ekip sahaya sevk edilmis, depremden etkilenen ve barinma ihtiyaci olan vatandaslarimiz için 600 kisilik yer tahsisi yapilarak Üniversitemiz Merkezi Konferans Salonu barinma hizmetine açilmistir. Zor günlerde ortaya koydugu dayanisma ile millet olma duygusunu en güçlü sekilde sergileyen vatandaslarimiz ve devletimiz gibi Munzur Üniversitesi de yasanan deprem felaketinden etkilenen vatandaslarin yaninda olmayi sürdürecek. Tüm personeli ve imkanlari ile konuya duyarlilik göstererek depremin yaralarinin sarilmasi konusunda yardimlara devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA