Gürsu Belediyesi'nden Afet Bölgesine Sahra As Evi

Gürsu Belediyesi’nin yerel destek ekibi afet bölgesinde kurdugu as evinde yemek dagitim isine basladi. Kahramanmaras’in Dulkadiroglu ilçesinde olusturulan sahra as evinde hem afetzedelere hem de sahada çalisan ekibe sicak yemek veriliyor. Her gün bin kisiye yemek yapan ekibe Gürsu Belediyesi koordinasyonunda gida yardimi gönderiliyor.

Gürsu Belediyesi'nden Afet Bölgesine Sahra As Evi
Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde Gürsu Belediyesi Kahramanmaras, Hatay ve Malatya’da ekipleri ile beraber mücadele veriyor. Gürsu’da olusturulan bir koordine merkezinde yardimlar koordine edilirken saha ekipleri enkaz altindaki vatandaslarimiza ulasiyor, yerel destek ekipleri ise ihtiyaçlara cevap veriyor.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik’in Gürsu’da organize ettigi çalisma sonrasi Kahramanmaras’in Dulkadiroglu ilçesine giden 11 kisilik ekip orada bir sahra as evi kurdu. Yanlarinda Gürsulu halkin gida yardimlarini da götüren ekip hemen organize olup yemek yapma islemine basladi.

Hem afetzedelere hem ekiplere sicak yemek çikartan ekip her gün bin kisiye sicak yemek dagitimi yapacak. Gida yardimlarini Gürsu Kültür Merkezi’ndeki yardim koordine merkezinden temin eden ekibe destek vermek isteyen vatandaslar Gürsu Belediyesi ile irtibat kurabiliyor. Günlerdir hem afetle hem de gida sorunu ile mücadele eden afet bölgesinde sicak bir kap yemegin anlami ise çok büyük. Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, "Hiç uyumuyoruz, hiç durmuyoruz, gönlümüz afet bölgesinde. Elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Ekibimiz orada afet bölgesindeki ekiplere ve vatandaslara yemek ulastiriyor. Bizler bu zorlugu beraber asacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA