Baskente Gelen Afetzedeler KYK Yurtlarina Yerlestiriliyor
Afet bölgesinden gelen depremzedeler Ankara’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerlestiriliyor.

3 ögün yemek ve 7 gün 24 saat sicak su hizmeti verilen yurtlarda bulunan odalarin kapasitesi 6 kisilik bir aileyi konuk edebiliyor. Yurtta bulunan odalarda banyo, tuvalet ve 6 kisilik yatak bulunuyor. Yurt binalarinin girislerinde GSB tarafindan görevlendirilen personeller konuk edilen depremzedelerin temel ihtiyaçlarinin giderilmesinde görev aliyor.
“Ankara’da okuyan yegenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik”
Ankara’da üniversite egitimi gören yegeninin tavsiyesi üzerine Çubuk’ta bulunan KYK yurdundan haberdar olduklarini belirten Sahin Keçeci, "Hasardan çok haberdar olamadik. Kendimizi aile olarak disari attik. Evin durumu ile ilgili pek bilgimiz yok. Binadaki kolonlarda problem var mi bilirkisilerin bakmasi gerekiyor. Sadece kalin giysiler giyip ufak tefek battaniyeleri alip evden çiktik. Yurtta imkanlarimiz çok iyi. Deprem bölgesinden geldik. Iki, üç gün kalabalik olan ortamlara sigindik. Burada bütün imkanlarimiz sagliyorlar. Asagida arkadaslar birçok seyi dagitiyorlar. Dört aile olarak buraya geldik. Kiz kardeslerim, annem ve babami buraya getirdik. Ankara’da okuyan yegenimin tavsiyesi üzerine bu yurda geldik. Bizde onun üzerine telefonla irtibata geçtik, yetkililer, ‘Burada sizi misafir edebiliriz’ dediler. Sürecin nasil oldugunu bilmiyoruz. Gaziantep’te sarsintilar hala devam ediyor. Su an için bekleyecegiz, belli bir süre burada kalacagiz” diye konustu.
“Burada rahattim ama biraz korkum vardi”
Yerlestikleri yurtta kendini daha güvende hissettigini belirten Kahramanmaras Elbistan’dan gelen Belinay Kurt (9), “Deprem oldugunda köye gitmistik. Köye gittigimizde de deprem oldu. En son buraya geldik. Burada kendimiz biraz daha güvende hissediyorum. Depremde çok korkmustum. Evdeki esyalar hep yere düsmüstü. Kapiya sikismistim. Deprem durur durmaz disariya çiktik. Burada rahattim ama biraz korkum vardi. Artik hepsi geçti kötü hissetmiyorum” ifadelerine yer verdi.
“Esim bu durumda olmasaydi ben Kahramanmaras’ta cenazeleri birakip gelmezdim”
Deprem bölgesinde birçok akrabasini kaybettigini ve felçli esi ile yurda yerlestigini aktaran Zeynep Kirici, “Su anda birçok akrabam enkazin altinda. Ne cenazelerini gördük, ne yüzlerini gördük, ne de çikinca gördük. Esim bu durumda olmasaydi ben Kahramanmaras’ta cenazeleri birakip gelmezdim. Akrabalarim beni arayip Hasan amcayi ne yaptiniz diye soruyorlar. Dünürüm Nigde’den araç istedi, o adamlar bizi Ankara’ya getirdi. O zamana kadar bizim ayaklarimiz yerdeydi. Çocuklarimiza, süt, iç çamasiri, oda için terlik aldik fazlasina gerek yok. Fazlasi haram” dedi.
