Ahlatci Ve AK Parti Teskilatlari Deprem Bölgesinde

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasinda AK Parti Çorum Il Baskanligi düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan yardim malzemeleri, Osmaniye ve Adiyaman’a ulasti.

Ahlatci Ve AK Parti Teskilatlari Deprem Bölgesinde
Yardim konvoyu ile birlikte AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, Il Baskan Yardimcisi Muhammed Durak Çelik ve Il Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Yumlu deprem bölgesine gitti. Ilk olarak Osmaniye’ye giden Ahlatci ve parti yöneticileri; burada AK Parti Genel Merkezi tarafindan AFAD Koordinasyon Merkezinde görevlendirilen milletvekili Oguzhan Kaya’yla bir araya gelerek bilgi aldi.

AK Parti Çorum Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, devlet ve milletin her türlü imkani ile depremzedelerimizin yaninda oldugunu belirterek, "Çorum teskilatlarimizda il baskanimiz öncülügünde Çorum’dan getirdikleri yardimlari Osmaniye’deki depremzedelere ulastirdilar, kendilerine tesekkür ediyoruz. Gün birlik olma günü. Herkes üzerine düseni fazlasiyla yapti, yapiyor. Osmaniye’mizde yedi farkli noktada deprem çadir bölgesi var. Hepsinde çadirlar kuruldu. Devletimiz tüm kurumlariyla sahada. Milletimizin destegi her geçen gün artiyor. Devlet millet el ele yaralarin sarilmasi için var gücüyle çalisiyor" dedi.

Daha sonra Adiyaman’a geçen heyet, burada AFAD ve Kizilay tarafindan olusturulan merkeze Çorum’dan gönderilen yardim malzemelerini teslim etti. Afet Koordinasyon Merkezine geçen Ahlatci, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile görüstü.

Milletvekili Ceylan, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelinecegini belirterek, "Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde insallah bu felaket günlerini de geride birakacagiz. Bir can daha kurtarmak ve uzanan bir eli daha tutmak için Adiyaman’dayiz. Gün tek yürek, tek bilek olma günüdür" diye konustu.

Ahlatci ve AK Parti heyeti sehir merkezindeki arama kurtarma çalismalarina destek verirken, yardim malzemelerinin tasinmasi ve sevkiyatina da gönüllü olarak katildi.



13,5 ton akaryakit bölgeye gönderildi

Deprem bölgesinde ortaya çikan akaryakit sorunuyla birlikte harekete geçen AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, devreye girdi. Ahlatci’nin girisimleri sonucu temin edilen 13,5 ton akaryakit bölgeye gönderildi. Ayrica, bölgeye tekrar acil ihtiyaç malzemelerinin bulundugu yardim konvoylari sevk edildi.

"Devlet ve milletimiz el birligiyle bu zor günlerin üstesinden gelecek"

AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, "85 milyon olarak üzüntümüz büyük. Acimiz tarifsiz. Ülkemizin, hepimizin basi sag olsun. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yarali vatandaslarimiza ise acil sifalar diliyorum. Her zor günde oldugu gibi bu büyük felakette de milletimiz kenetlendi. Deprem bölgelerindeki vatandaslarimiz için seferber oldu. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur ve seref duyuyoruz. Gün birlik, beraberlik ve dayanisma günü. Devletimiz kurumlariyla sahada. Allah’in izniyle devlet-millet is birliginde bu zor günlerin de üstesinden gelecegiz. Devletimiz yaralarimizi en kisa sürede saracak. Enkazin altinda olan her bir kardesimize erismek için gerçekten cansiparane çalisan AFAD ekipleri, polisimiz, askerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, gönüllülerimiz, vatandaslarimiz büyük bir gayret gösteriyor. Herkesten Allah razi olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA