Istanbul'dan Batman'a Uzanan Iyilik, 5 Kemik Hastasi Kardesin Yüzünü Güldürdü

Batman’in Sason ilçesinde yaslari 8 ila 18 arasinda degisen ve cam kemik hastaligi yüzünden yasam mücadelesi veren, rahat harekat edemedikleri için ancak kaykay üzerinde hareket edebilen 5 kiz kardese kaykay müjdesi Istanbul’da lise ögrencisi olan 15 yasindaki Ipek’ten geldi.

Istanbul'dan Batman'a Uzanan Iyilik, 5 Kemik Hastasi Kardesin Yüzünü Güldürdü
Sason Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt’un kendi sosyal hesabinda paylastigi cam kemik hastasi kardesleri görmesiyle yardimci olmak için harekata geçen Istanbul’da yasayan lise ögrencisi 15 yasindaki Ipek Varol, kendi beceri ve yetenegi sayesinde giydirdigi kaykaylari cam kemik hastasi 5 kardese göndererek el, ayak oldu. Ipek’in Sason ilçesine gönderdigi kaykaylar, Veysi Bozkurt, tarafindan cam kemik hastasi 5 kardese teslim edildi.

2 yil önce egitimleri için kaymakamlik destegiyle köyden ilçe merkezine yerlestirdikleri 5 kardese 5 ögretmen vererek egitimlerini sürdürdüklerini belirten Bozkurt, karne gününde paylastigi kardesleri gören Ipek Varol’un kaykay yardiminda bulunmak istedigini söyledi.



Bundan iki yil önce köyde yasayin cam kemik hastasi kardesleri kaymakamlik destegiyle ilçe merkezine getirerek kaloriferli bir eve yerlestirdiklerini aktaran Bozkurt, "Evlerine gönderdigimiz 5 ögretmenimiz egitimlerini veriyor. Yariyil tatili için evlerine konuk olarak karnelerini verdik. Bu durumu kendi sosyal hesabimiz üzerinden paylasinca Istanbul Bakirköy’de yasayan 15 yasindaki lise ögrencisi Ipek Varol, bunlari görüp kaykay yapmak istedigini bizlere iletti. Yaptigi kaykaylari bizlere gönderdi. Bizde bu gün getirip evlerinde teslim ettik. Evde kaykay olmayinca harekat etme imkanlari olmuyor. Bundan dolayi da çok mutlu oldular. Bizde çok mutlu olduk. Ipek kizimiza ve ailesine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Gönderilen kaykaylar üzerinde evde dolasan kardesler, Ipek Varol’la görüntülü görüsme yaparak tesekkür etti.

Teslim aldiklari kaykaylari çok begendigini belirten Kardeslerden, Tülay, Zehra ve Semra kaykayin çok rahat oldugunu söyleyerek Ipek Varol’a tesekkür etti.

Çocuklarinin hastaligi yüzünden zorlu bir yasam mücadelesi veren ailenin çocuklari, Songül (13), Zehra (11), Tülay (15), Nurcan (8) ve Sema Yasar (18) dogustan yakalandiklari cam kemik hastaligi (osteogenezis imperfekta) nedeniyle yasitlari gibi oynayamiyor, disari çikamiyor ve yataga bagimli yasiyor.
Kaynak: İHA