Esenler'de Gazeteciler Gazze'de Tanik Olduklari Katliamlari Anlatti
Esenler Belediyesi tarafindan Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina sahada tanik olan gazetecilerle “Medyanin Gazze Imtihani” paneli düzenledi. Panelde, Gazze’de yasanan olaylarin dünya medyasindaki yankilari konu alindi.

Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelde, Gazze’de yasanan katliamlarin dünya medyasindaki yankilari konu alinirken gazeteciler, bölgede yasadiklari deneyimleri aktardi. Panele, sahada görev yapan gazetecilerden Mücahit Topçu, Neslihan Önder, Ali Artmaz ve yönetmen-aktivist Tülay Gökçimen konusmaci olarak katilirken panelin moderatörlügünü ise yapimci - yazar Ümit Sönmez üstlendi. Programda Filistin’de sehit olan gazetecilerin isimleri salondaki koltuklarin üzerine asilirken konuyla ilgili video gösterimi yapildi.
“Gazze’de yasanan zulmü, acilari, soykirimi insanlara aktarmaya çalistik”
Panelden önce konusan gazeteci Neslihan Önder, “7 Ekimde baslayan süreç aslinda biz Türk gazetecilerinin ve dünyadaki tüm gazetecilerin imtihaniydi. Bugün de ‘Medyanin Gazze Imtihani’ diye panelimiz var. Daha önce bölgeye gidip gören orada isgalin getirdigi zulmü, iskenceleri kendi gözleri ile gören insanlar vardi. Onlarin haricinde Türk medyasindan çok sayida gazeteci adeta bölgeye akin etti. Hatta Israil’in kendi açikladigi rakamlara göre 80’in üzerinde Türk gazeteci bölgeye gitti. Tabi bu süreçte Israil askerleri ve Yahudi isgalciler tarafindan sik sik tacizlere maruz kaldik. Bölgede haber yapmak bizim için oldukça güçtü çünkü her anlamda irkçi yönetim biçimini benimseyen bir devlet anlayisi ile karsi karsiyaydik. Burada Gazze’de yasanan zulmü, acilari, soykirimi insanlara aktarmaya çalistik. Israil’in Filistinlilere zulmü 7 Ekimde baslamadi. 75 yildir devam eden bir süreç ve biz de bunu isgal altindaki Kudüs’te, Bati Seria’da taniklardan yola çikarak haberlerimize yansitmaya çalistik. Bugünkü panelde Israil’de ve isgal altindaki Filistin topraklarinda kadin gazeteci olmanin getirdigi zorluklari anlatacagim. Paneli düzenleyen Esenler Belediyesi ve Iletisim Platformu’na çok tesekkür ediyorum” dedi.
“Su anda bir gazetecinin daha önemli bir gündemi olmamalidir”
Düzenlenen panel hakkinda konusan Yönetmen-Aktivist Tülay Gökçimen ise, “Bugün 7 Aralik ve üzerinden 2 ay geçti. Türkiye bazinda ben bu enerjiyi yüksek buldum. Bir buçuk aya kadar haberlerimizin ilk kisminda Gazze haberleri ile karsilastik. Yüze yakin gazeteci sehit edilmis. 16 binden fazla insan katledilmis. Bugün bile yüzlerce insan sehit oldu. Bu bir insanlik meselesi. Su anda bir gazetecinin daha önemli bir gündemi olmamalidir. Gündemi Kudüs olmayan, Gazze olmayan insanlar hala bilmiyor. Bilgilendirme amaçli, Israil’in yaptiklarina karsi bu nefreti diri tutmak için pek çok program yapilmali. Insanlar bir araya gelmeli. Netenyahu basindan beri bu isin uzun sürecegini söylüyor. Bunun sebebi insanlara ölümleri alistirmak” ifadelerini kullandi.
