Esenler'de 'Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi' Programi Düzenlendi

Anadolu Gençlik Dernegi Esenler Subesi tarafindan Mekke’nin fethinin 1393. yil dönümü nedeniyle “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programi düzenlendi.

Esenler'de 'Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi' Programi Düzenlendi
Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Esenler Subesi’nin ev sahipliginde Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen "Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi”, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Programa Anadolu Gençlik Dernegi Istanbul Il Baskani Mehmet Yaroglu, Esenler Ilçe Baskani Mehmet Gömeç, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.



“Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim harem-i ismetimiz, namusumuzdur”

Programda konusan Anadolu Gençlik Dernegi Istanbul Il Baskani Mehmet Yaroglu, “Biz Kudüs meselesini asli meselemiz olarak görüyoruz. Kudüs meselesini yalnizca vicdani mesele olarak degil, ayni zamanda imani bir mesuliyet olarak görüyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim namusumuzdur. Onu korumak mecburiyetindeyiz. Oradaki azgin isgalci Yahudi varligini oradan söküp atmak mecburiyetini üzerimizde hissediyoruz. Nice az topluluklar vardir ki Allah’in izniyle çok topluluklara karsi galip gelirler. Iste bunu ümmetin iftihari olarak Filistin’deki kardeslerimiz gösteriyor. Evleri bombalaniyor, onlar direnis diyor. Analari, babalari, çocuklari sehit oluyorlar, onlar direnis diyor. Onlar hiçbir sart altinda topraklarini terk etmiyor. Mescid-i Aksa’mizi kurtarma adina büyük bir direnis örnegi gösteriyorlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA