Rize Valiligi'nden Kiz Ögrenci Yurdu'ndaki Asansör Arizasi Ile Ilgili Açiklama Yapildi

Rize merkezde bulunan GSB Ayder Kiz Ögrenci Yurdu’nda dün aksam yasanan asansör arizasi ile ilgili Rize Valiligi bir açiklama yapti.

Yapilan yazili açiklamada, "Rize Merkez GSB Ayder Kiz Ögrenci Yurdunda 05/11/2023 tarihi, saat 22:30 civarlarinda tamir ve onarimi yapilmakta olan asansörde ariza meydana gelmis olup, konuyla ilgili inceleme ve sorusturma baslatilmistir. Yurtta kalan bir ögrencimizin asansörü kullanimi sirasinda asansörün arizaya geçmesi ve kaymasi neticesinde; asansörde bulunan ögrencimiz asansör kabininden kendi imkâni ile çikmistir. Ögrencimiz tedbiren Rize Devlet Hastahanesine intikal ettirilmistir. Yapilan kontroller sonucunda ögrencimizde herhangi bir yaralanma ve saglik problemi bulunmamaktadir" denildi.

Olayda bir ögrencinin yaralandigina dair yayilan asilsiz haberler üzerine yurtta kalan diger ögrenciler yurt önüne toplanarak tepki gösterdigi de vurgulanan açiklamada "Yurda bizzat gelen Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yilmaz ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Gürhan Yildiz ögrencilerle görüsmüs ve teskin etmistir. Ögrencilerimiz tepkilerini ve taleplerini dile getirerek olaysiz dagilmislardir.

Vali Baydas, yaptigi inceleme ve görüsmeler sonucunda konuyla ilgili olarak idari sorusturma baslatildigini, Ayder Yurdu ve ilimizdeki tüm yurtlarin asansör, yemekhane ve diger problemleri ile bizzat ilgilenecegini ve yasanan bu olayla ilgili varsa sorumlularin görevden el çektirilecegini ifade ermistir. Konu tüm yönleri ile valiligimizce hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA