Içisleri Bakani Yerlikaya'dan 'Çengel' Operasyonu Açiklamasi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Alkollü Içki Kaçakçiligi ve Sahteciligin Önlenmesine Yönelik 81 Ilde es zamanli olarak düzenlenen "Çengel" Operasyonunda 215 süpheli sahis gözaltina alindi" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Alkollü Içki Kaçakçiligi ve Sahteciligin Önlenmesine Yönelik 81 Ilde es zamanli olarak düzenlenen "Çengel" Operasyonunda 215 süpheli sahis gözaltina alindigini belirterek su bilgileri verdi:

"Milletimizin can güvenligi ve sagligini tehdit eden ayni zamanda ülkemizin büyük miktarda vergi kaybina ugramasina neden olan kaçak ve sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesi amaciyla Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligimiz koordinesinde 81 il Emniyet Müdürlüklerimizce "Çengel Operasyonu" gerçeklestirildi,

Bu operasyonlarda: 30.126 litre etil alkol,15.300 litre kaçak sahte alkollü içki, 3 bin 132 sise kaçak sahte alkollü içki, bin 497 adet bos sise, 2 bin 364 adet bandrol, 2 bin 658 adet alkol aromasi, 2 bin 134 adet etiket ele geçirildi.

25 adet yasadisi ’Kaçak ve Sahte Alkollü Içki Imalathanesi’ tespit edildi. Operasyona Gelir Idaresi Baskanligi tasra birimleri de katildi.

Gelir Idaresi Baskanligi ile yapilan ortak degerlendirmede yaklasik 43 Milyon TL’lik vergi kaybinin önüne geçildi.

Operasyonlari gerçeklestiren Polislerimizi ve Gelir Idaresi Baskanligimiz çalisanlarini tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yaninda kaçakçilara ve sahtecilere karsi operasyonlarimiz artarak devam edecek."
Kaynak: İHA