Doga Tutkunlari Sirnak Cehennem Deresi'nde Kamp Kurup Hamsi Pisirdi

Sirnak’ta "Gönül Köprüsü Projesi" ile bir araya gelen dernek ve vakif üyeleri, Cehennem Deresi’nde kamp kurup düzenledikleri etkinlikte hamsi pisirdi.

Doga Tutkunlari Sirnak Cehennem Deresi'nde Kamp Kurup Hamsi Pisirdi
Sirnak Valiligi, Giresun Çotanak Off-Road Kulübü ve Türkiye Gençlik Vakfi isbirligi ile off-road pilotlari 4x4 araçlariyla Cehennem Deresi bölgesine çikti. Doga ve macera tutkunlari kamp kurarken, bir yandan da Karadeniz’in meshur lezzeti hamsi izgara söleni düzenledi.

Sirnak Valisi Cevdet Atay ve off-road pilotlari, hamsi balik pisirip sölene gelen misafirlere ikramda bulundu, bölgenin terörden arindirildiktan sonra yeniden canlanmasina katkida bulundu.

Sirnak Valisi Cevdet Atay, bölgenin insanlarin merak ettigi bir bölge oldugunu, özellikle off-road tutkunlari için çok güzel bir alan oldugunu söyledi.

Misafirlerin Giresun’dan ve Türkiye’nin çesitli bölgelerinde geldigini ifade eden Atay, buraya gelirken de Karadeniz’in meshur lezzeti hamsi getirildigini ve misafirlere ikram ettiklerini belirtti.

Çotanak Off Road Kulüp Baskani Akin Aras, Türkiye’nin en kuzeyinden en güneyine geldiklerini ifade ederek, "Cehennem Deresi’ndeyiz. Giresun daglarinda nasil rahat gezebiliyorsak, Sirnak daglarinda da rahat gezebiliyoruz. Bölge halkina çok tesekkür ediyorum. Bize ilgi ve alakalari çok yogundu. Giresun Çotanak Off-Road “Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde daha önce farkli anilan bölgeleri gezerek, simdi ne kadar ferah ve güzel bir oldugunu Türkiye göstermek" dedi.

TÜGVA Giresun Il Temsilcisi Emre Uçan, 100 kisilik ekip ile burada olduklarini aktararak, "Burada bu bölgenin ne kadar terörden arindirilmis bir bölge oldugunu gözlerimiz ile görüp sahit oluyoruz. Ekiplerimizde gelen arkadaslarimizin süpheleri vardi. Bazi çekinceleri vardi. Ama buraya ilk ayak bastiklari andan itibaren buranin ne kadar bakir ve terörden arindirilmis oldugunu onlarda fark ettiler. Bu gün burada güzel manzaranin esliginde genç arkadaslarimizla beraber kamp atesi, hamsi izgara söleni yapacagiz. Giresun’dan getirdigimiz hamsileri arkadaslarimiza ikram edecegiz. Cehennem Deresi’nde terörle anilan hiçbir sey kalmadi. Buralar tamamen terörden temizlenmis, gençlik faaliyetlerine açik bir bölgedir” seklinde konustu.

Giresun’dan gelen Sevgi Güney de, Sirnak’a ilk defa geldiklerini dile getirdi. Yöre halkina tesekkür ettiklerini aktaran Güney, "Bizi çok güzel karsiladilar, çok güzel agirladilar. Bizde ayni sekilde kendilerini Karadeniz’e Giresun’a bekleriz. Daha önce buralar korkarak gelinen bir yerdi, ama biz buna öncülük etmek istiyoruz. Güneydogu’nun gerçekten güzel gezilecek bir yer oldugunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Etkinlige Sirnak Valisi Cevdet Atay, Il Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Idil Kaymakami Anil Adigüzel, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Murat Bulut, kurum müdürleri, çok sayida doga ve macera tutkunu katildi.

Kaynak: İHA