Agri'da 'Okulum Beni Bekler' Projesi Degerlendirildi

Agri Valiligi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Ibrahim Çeçen Vakfi is birligi ile baslatilan “Okulum Beni Bekler” projesi kapsaminda düzenlenen toplantida, okula devam etmeyen özellikle kiz çocuklari ve devamsizlik yapan ögrencileri tekrar okula kazandirmak için degerlendirme yapildi.

Agri'da 'Okulum Beni Bekler' Projesi Degerlendirildi
Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen toplantiya Vali Mustafa Koç’un esi ve proje il komisyonu baskani ögretmen Neslihan Gül Koç, Egitim Müfettisleri Baskani Ibrahim Gökalp, Ibrahim Çeçen Vakfi Agri Il Temsilcisi Güven Karakaya, Il Müftülügünde görevli Uzman Vaiz Nuri Arslan, ilçe milli egitim müdürleri, Milli Egitim Sube Müdürü Selahattin Bilgiç, ilçe sube müdürleri, Ar-Ge biriminde görevli ögretmenler katildi.

Toplantida, Ar-Ge biriminde görevli ögretmenler tarafindan proje kapsaminda devam eden çalismalar ve istatistik bilgiler sunuldu. Sunumda, projenin amaci, kapsami, hedefleri, faaliyetleri, izleme ve degerlendirme süreçleri anlatildi. Ayrica, projeye dahil olan okullarin sayisi, okula devam etmeyen ögrenci sayisi, okula kazandirilan ögrenci sayisi, devamsizlik oranlari, veli ziyaretleri, ögrenci ve veli görüsmeleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, egitim seminerleri, ödüllendirme sistemi gibi konularda bilgiler verildi.

Toplantida, projenin il merkezi ve ilçelerdeki çalismalari, sorun ve çözüm önerileri görüsüldü. Toplantida özellikle kiz çocuklari ve devamsizlik yapan ögrencilerin okula tekrar kazandirilmasi, okula devam saglanmasi, veli ve ögrenci bilinçlendirilmesi, ögrencilerin sosyal ve akademik gelisimlerine katki saglanmasi, ögrencilerin meslek seçimlerine yönlendirilmesi, ögrencilerin kendilerine güven duymalari, ögrencilerin hayallerini gerçeklestirmeleri gibi konular üzerinde duruldu.

Toplanti sonunda konusan Vali Mustafa Koç’un esi ve proje il komisyonu baskani ögretmen Neslihan Gül Koç, okula devam etmeyen özellikle kiz çocuklari ve devamsizlik yapan ögrencilerin tamamlami okula kazandirmak için elinden geleni yapacaklarini söyledi.

Koç, projenin önemine vurgu yaparak, projeye katki saglayan tüm paydaslara tesekkür etti. Koç, projenin devam edecegini ve basariyla sonuçlanacagini belirtti.

Koç, katilimcilara tesekkür ederek toplantiyi sona erdi.
Kaynak: İHA