Istanbul'da Kis Lastigi Kullanma Zorunlulugu 25 Kasim'a Çekildi

Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nde Kis Tedbirleri Toplantisi gerçeklestirildi. Toplantida kis lastigi kullanma zorunlulugu 25 Kasim’a çekilmesi karari alinirken, Istanbul Valisi Davut Gül, “Istanbul’umuzda 26 Kasim Pazar günü kar yagisi bekleniyor. Istanbul’umuzda meteorolojik verileri yakindan takip ederek almamiz gereken tüm kararlari zamaninda alacagiz" dedi.

Istanbul'da Kis Lastigi Kullanma Zorunlulugu 25 Kasim'a Çekildi
Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nde “Kis Tedbirleri Toplantisi” düzenlendi.

Toplantiya; Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Vali Yardimcisi Mahmut Hersanlioglu, ilçe kaymakamlari, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumlarin temsilcileri katildi.

Istanbul Valisi Davut Gül, “Istanbul’umuzda 26 Kasim Pazar günü kar yagisi bekleniyor. Bugün, Kurumlar arasi is birligini saglamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kis Tedbirleri Toplantisini yapiyoruz. Kar yagisi gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun saglanmasidir. Istanbul’umuzda meteorolojik verileri yakindan takip ederek almamiz gereken tüm kararlari zamaninda alacagiz. Afet Çalisma Gruplari isine hakim olacak ve talepler ivedi bir sekilde yerine getirilecek. Kaymakamlar, il koordinasyon kurullari ile tedbirleri saglayacak. Hepinize vereceginiz katkilar için tesekkür ediyorum. Insallah, Istanbul’umuzda kar sürecini yüz aki ile atlatacagiz” dedi.

Karla mücadelede alinacak tedbirler ile ilgili; AFAD, Afet Ulasim Altyapi Grubu, Istanbul Emniyet Müdürlügü, Türkiye Afet Müdahale Plani (TAMP) Afet Beslenme Grubu, Afet Saglik Grubu, Afet Altyapi Grubu, Afet Enerji Grubu, Afet Barinma Grubu, Tarim, Orman, Gida, Su ve Hayvancilik Grubu, Afet Teknik Destek ve Ikmal Grubu, Afet Psikososyal Destek Hizmetleri, Arama Kurtarma Grubu tarafindan sunumlar gerçeklestirildi.

Il Jandarma Komutani Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ile Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas ise alinacak tedbirleri anlatti.

Kis lastigi kullanma zorunlulugu 25 Kasim’a çekildi

Toplantida; ticari araçlarda kis lastigi zorunlulugu her yil 1 Aralik-1 Nisan tarihleri arasindayken, bu yil için Istanbul’da ticari araçlarda kis lastigi kullanma zorunlulugu 25 Kasim 2023 tarihine çekilmesi karari alindi.

Istanbul’da 2023-2024 sezonu kis tedbirleri kapsaminda Istanbul Il Emniyet Müdürlügünce; polis sorumluluk bölgesinde toplam 427 trafik unsuru, 260 asayis ekibi ve 8 jandarma timi olmak üzere bin 504 personel, jandarma sorumluluk bölgesinde 147’si trafik olmak üzere toplam 498 jandarma timi, toplam bin 836 personel görev alacak.

Karayollari 1. Bölge Müdürlügünce 13 bin 451 personel, 3 bin 708 araç ve is makinesi, 366 bin 720 ton tuz, 8 bin 370 ton solüsyon ve çözelti, 23 otoyol hizmet tesisinde 5 bin 598 araca hizmet verilecek.

Afet Beslenme Grubu’nca; 117 araç, 300 personel, 2 bin gönüllü ve 87 noktada hizmet verilecek. Afet Saglik Grubu’nca; 513 adet 112 ambulans servisi ve 39 UMKE araci ile hizmet verilecek. Tarim, Orman, Gida, Su ve Hayvancilik Grubu’nca; 200 personel ve 50 araç ile sokak hayvanlarina soguk ve karli günlerde 2 ton mamanin dagitimi yapilacak.

Afet Teknik Destek ve Ikmal Grubu’nca; 14 bin 18 personel, Istanbul Ticaret Odasi’na kayitli toplam 32 bin 325 is makinesi, 2 bin 969 makine ve ekipman ile hizmet verilecek. Arama Kurtarma Grubu’nca; 363 personel, 54 araç ve 6 bot ile hizmet verilecek.
Kaynak: İHA