Marmaris'te 10 Kasim Atatürk'ü Anma Törenleri Gerçeklesti

Mugla’nin Marmaris ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 85. yil dönümü dolayisiyla, çelenk sunma ve anma töreni düzenlendi. Atatürk Meydani’nda çelenk sunma töreni ile baslayan anma günü Armutalan Kültür Merkezi’nde hazirlanan program ile devam etti.

Marmaris'te 10 Kasim Atatürk'ü Anma Törenleri Gerçeklesti


Tüm yurt genelinde oldugu gibi Marmaris’te de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edisinin 85. ölüm yildönümünde bir dizi program ile anildi. Atatürk Meydani’nda Atatürk Aniti’na Kaymakamlik, Garnizon Komutanligi ve belediye çelenklerini sunma töreni ile baslayan program, ilçede sirenlerin saat 9’u 5 geçe 2 dakika çalmasi ile saygi durusu ve Aksaz Askeri Bandosu esliginde Istiklal Marsi’nin okunmasi ile son buldu. Sirenlerin çalmasi ile birlikte trafikte seyir halindeki sürücüler araçlarini durdurarak saygi durusuna geçti.

Atatürk Meydani’ndaki çelenk sunma törenine Marmaris Kaymakami Nurullah Kaya, Bassavci Turgay Karabulut, Aksaz Garnizon Komutani Tugamiral Neslim Eski, Belediye Baskan vekili Hasan Yaylali, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Dernegi temsilcileri, okullar ve ögrencilerin yani sira vatandaslarda katilim sagladi.

‘Armutalan Kültür Merkezi’nde anma programi düzenlendi’

Atatürk Meydani’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardindan, tüm ilçe protokolünün katili ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde düzenlenen programda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, ilçedeki okullarin düzenledigi programa Atatürk Oratoryosu, siir okumalari ve dans gösterileri yapan ögrenciler performanslari ile tören sonunda ayakta alkislandi.
Kaynak: İHA