Rukiye Ebe, Doguma Degil Siparislere Yetiserek Ekmegini Kazaniyor

Türkiye’de her geçen gün erkek meslegine adim atan kadinlar, simdi de moto kuryelige adim atti. Mugla’nin Milas ilçesinde yasayan 28 yasindaki ebe Rukiye Eriskin, meslegini yapmak yerine çok sevdigi motosikleti ile doguma degil siparislere yetiserek ekmegini kazaniyor. Moto kuryelik yapmanin ebelikten daha fazla kazandirdigini belirten Rukiye Eriskin, "Milas’taki özel hastanede çalistigimda bana teklif edilen maas asgari ücret veya biraz üzeri. Pek çok kisi kadin moto kurye görünce sasiriyor ama motosikletimle kuryelik yaptigimda özel hastanede ebelik yaparak kazandigim paradan çok daha fazlasini kazaniyorum" dedi.

Rukiye Ebe, Doguma Degil Siparislere Yetiserek Ekmegini Kazaniyor


Izmirli oldugunu ve Izmir’de üniversite egitimini ebelik üzerine okudugunu belirten Rukiye Eriskin, yeni meslegi kuryelige baslayisinin da odlukça ilginç bir sekilde gelistigini belirterek, "Aslen Izmirliyim. Üniversite egitimimi ebelik egitimi üzerine tamamladim. Hatta bir süre Izmir’de özel bir hastanede ebelik yaptim. Esimin isi dolayisiyla Milas’a tasininca meslegimi burada da sürdürmek istedim. Ancak Milas’ta tek bir tane özel hastane var ve burada çalismak istedigimde aylik teklif edilen maas miktari çok az geldi. Hal böyle olunca ayni zamanda motosiklet kullanicisi oldugum için meslek degistirip moto kuryeligine basladim" dedi.



Esinin daha önceki meslegi moto kurye olmasinin da yeni meslegini seçmede etkili oldugunu belirten Rukiye Eriskin, "Izmir’de edindigi ebelik tecrübem ve egitimimle Milas’ta yüksek bir gelir beklerken, meslegimi yapmam karsiliginda teklif edilen aylik ücret bende hayal kirikligi olusturdu. Ancak hiç umutsuzluga kapilmadim. Esim eskiden moto kuryelik yaptigi için bu ise de asinaydim. Esimin de tesvikiyle moto kuryelige basladim. Simdi alistilar ama, siparis teslim almak için kapiya çikip beni karsisinda ilk defa görenler çok sasiriyor. Kadin isterse her meslekte basarili olabilir. Ben de istedim ve oldukça basariliyim. Artik ekmegimi ebelikten degil moto kuryelikten kazaniyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA