Yerel Ekonomiye Katki Saglayacak

DÜZCE – Çilimli Belediyesi, Çilimli Siyah Pirinci için ortak çalisma yapmak için Istanbul Arel Üniversitesiyle is birligi protokolü imzaladi.

Yerel Ekonomiye Katki Saglayacak
Çilimli Belediyesi ile Istanbul Arel Üniversitesi girisimcilik, gida teknolojisi, inovasyon, tarimda yenilikler gibi alanlarda isbirligi yapmak üzere protokol imzaladi. Çilimli Siyah Pirincinin gündeme alindigi imza töreninde Çilimli Kaymakami Furkan Alpay ve Çilimli Belediye Baskani Muhsin Yavuz ilçenin tarim ve gida alaninda önemli bir potansiyele sahip oldugunu ifade etti.

Is birligi protokolünde üniversitenin teknik ve akademik bilgi birikimini Çilimli Belediyesi’nin yerel kaynaklari ve potansiyeliyle bir araya getirerek, girisimcilik ve inovasyon alanlarinda önemli projelerin hayata geçirilmesini amaçliyor. Isbirligi dahilinde, yeni gida teknolojileri, tarim yenilikleri, is gelistirme firsatlari ve daha birçok alanda çalismalar yapilacak. Hayata geçirilecek projelerle, bölge ekonomisinin güçlenmesi ve yerel halkin yasam kalitesinin artirilmasi hedefleniyor.

“Çilimli tarim ve gida açisindan büyük bir potansiyele sahip”

Çilimli Kaymakami Furkan Alpay, Çilimli’nin tarim ve gida alaninda önemli bir potansiyele sahip oldugunu vurgulayarak “Ilçemiz, tarim ve gida ürünleri açisindan büyük bir potansiyele sahip. Istanbul Arel Üniversitesi ile yapilacak isbirligi, yerel kaynaklarimizi daha etkin bir sekilde kullanmamizi saglayacak. Bu sayede, yeni is firsatlari olusturarak bölgenin ekonomik kalkinmasina önemli bir destek sunmayi hedefliyoruz. Üniversitenin akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile el birligiyle, bölge insanimizin yasam kalitesini yükseltmek için basarili projelere imza atacagimiza inaniyorum. Bu isbirliginin, Çilimli ilçemize ve halkimiza büyük faydalar getirecegine yürekten inaniyoruz" dedi.



"Birlikte basarili projelere imza atacagiz"

Çilimli Belediye Baskani Muhsin Yavuz ise bu isbirliginin önemine vurgu yaparak "Çilimli ilçesi, tarim ve gida ürünleri açisindan büyük bir potansiyele sahip. Isbirligimiz yerel ürünlerin islenmesi, pazarlanmasi ve bölge ekonomisine katki saglayacak birçok projeye imza atacagimiza inaniyorum" ifadelerinde bulundu.

"Yerel ekonomiye katki saglayacagiz"

Is birligi anlasmasinin yerel ekonomiye önemli katkilar saglayacagini vurgulayan Istanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Özgür Gözükara üniversite olarak girisimcilik ve inovasyon alaninda yapilan çalismalara katki saglayamaya gayret ettiklerini ifade etti.

Gözükara, “Bu isbirliginin yerel ekonomiye önemli katkilar saglayacagini düsünüyorum. Üniversite olarak, yerel topluluklarimiza deger katma misyonunu tasiyoruz. Çilimli Belediyesi ile bu protokol sayesinde, girisimcilik, gida teknolojisi, inovasyon ve tarim gibi alanlarda isbirligi yaparak, bölgeye ekonomik büyüme ve istihdam firsatlari sunmayi hedefliyoruz" seklinde konustu.

Imza töreninin ardindan Çilimli heyeti üniversitenin laboratuvarlarini gezerek yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA