Kütüphane Ve Kitap Kafe Okuma Sevgisi Kazandiriyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan Ikiçesmelik Mahallesi’nde bulunan Cafer Kotan Yasam Parki bünyesinde bulunan Güler Aydin Süzgeç Sosyal Tesisi’nin üçüncü katinda hizmete açilan Kütüphane ve Kitap Kafe gençler ve çocuklar tarafindan yogun ilgi görmeye devam ediyor. Açildigi günden bu yana 924 üye kaydi alan Kütüphane ve Kitap Kafe’de ayrica askida kitap ve oyuncak uygulamasi da dayanisma kültürüne katkida bulunuyor.

Kütüphane Ve Kitap Kafe Okuma Sevgisi Kazandiriyor


Kusadasi Belediyesi, egitimin her alaninda yaptigi yatirim ve projelerle takdir kazanan Baskan Ömer Günel öncülügünde kentte yasayan tüm vatandaslara esit sekilde okuma imkâni, gerekli materyal ve uygun mekân saglamaya devam ediyor. Cafer Kotan Yasam Parki içerisinde yer alan Güler Aydin Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde hizmete açilan Kütüphane ve Kitap Kafe kisa süre içinde basta ilk ve ortaokul ögrencileri olmak üzere her yastan Kusadali’nin gözdesi oldu. Ödünç kitap alma olanagi sunmasinin yani sira kitap okumak ve ders çalismak için sundugu hijyenik, sessiz ve uygun ortami ile de dikkat çeken kütüphanede her geçen ay gerçeklesen bagislarla kitap sayisi toplam 4 bin 596’e ulasti. Kütüphanede ayrica yardimseverlerin bagislari ile toplanan kitap ve oyuncaklar ihtiyaç sahibi çocuk ve ögrencilerle paylasiliyor.

Kütüphanede bulunan 8 adet ücretsiz internet erisimli bilgisayar üzerinden ödev ve arastirmalarini rahatlikla yapan kullanicilar için günlük 5 sayfa fotokopi ve çikti alma olanagi da sunuluyor. Her yastan Kusadali’ya hizmet veren Kütüphane ve Kitap Kafe, hafta içi saat 08.30 ile 17.30 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

Kütüphane ve Kitap Kafe’ye kitap bagislamaya gelen Abdullah Buldandi, kütüphanenin özellikle gençler ve çocuklar için çok büyük bir imkan oldugunu ifade etti.

Buldandi, “Kütüphaneye bugün arkadasimin bagisladigi kitaplari teslim etmek için geldim ve çok begendim. Ikiçesmelik Mahallesi’nde böyle bir kütüphane açilmasi çok faydali oldu. Özellikle evinde ders çalisma imkani yetersiz olan gençlerin ve çocuklarin vakitlerini verimli degerlendirebilecekleri, yetiskinlerin de çayini kahvesini içip kitap okuyarak kendilerini gelistirebilecegi bir alan oldu. Kütüphaneyi kentimize kazandiran Baskan Ömer Günel’e ve Kusadasi Belediyesi’ne tesekkür ederim” diye konustu.



Kütüphane ve Kitap Kafe’yi açildigindan bu yana ödev yapmak ve kitap okumak için tercih eden 9 yasindaki Havva Su Günen, sundugu imkanlar için Baskan Ömer Günel’e tesekkür ederek “ Ben mahallemize kütüphane açildiginda çok sevinmistim. Buraya gelmeden önce kitap okumayi çok sevmiyordum ama burada vakit geçirdikçe kitaplari sevmeye basladim. Kütüphaneyi bence herkes sevmeli ve gelmeli. Ben kütüphanemizi çok seviyorum ve Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA