Trabzon'da 5 Bin Kirmizi Benekli Dogal Alabalik Yavrusu Birakildi

Trabzon’un Arakli ilçesi Bahçecik mevkiinde Karadere’ye 5 bin adet kirmizi benekli dogal alabalik yavrusu birakildi.

Trabzon'da 5 Bin Kirmizi Benekli Dogal Alabalik Yavrusu Birakildi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Erkut Çelebi, Doga Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardimcisi Murat Kefelioglu, Trabzon Il Müdürü Akif Ümüzer, ögrenciler, muhtarlar ve diger ilgililerin katildigi etkinlikte kirmizi benekli dogal alabalik yavrulari Karadere’ye birakildi.

TTSO Baskani Erkut Çelebi, dogal yasami korumanin önemine dikkat çekerek, “Bu anlamda akarsularimizdaki balik popülasyonunun devami ve artmasi için önemli çalismalar yapiliyor. Karadere’ye de 5 bin adet yavru alabalik biraktik. Çalismalari sürdüren arkadaslara tesekkür ediyoruz” dedi.

Doga Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardimcisi Murat Kefelioglu, Altindere Vadisindeki tesislerinde yavru alabaliklarin üretildigi ve agirlikli olarak bölgedeki akarsulara birakildigini belirterek, “2023 yili içinde 2 milyon 200 bin adet yavru alabalik üretildi ve akarsulara birakildi. Karadere’ye de 5 bin adet 9 aylik kirmizi benekli dogal alabalik yavrusu birakildi. Akarsularimizdaki alabalik sayisini artirmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA