Cumhurbaskani Erdogan'in Açiklamasi Galericileri Sevindirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ilan sitelerindeki sahte ve aldatici ilanlar ile ilgili açiklamasi, galerici esnafini sevindirdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Açiklamasi Galericileri Sevindirdi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen Kabine Toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada ilan sitelerinin 1 Kasim tarihi itibariyla sahte ve aldatici emlak ve otomobil ilanlarindan mesul tutulacagini açiklamisti. Buna göre yaniltici ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari para cezasi uygulanacagi açiklamasina Kahramanmaras’taki galerici esnaflari oldukça sevindi. Otomobil piyasasinda yasanan durumun sahte ve aldatici ilanlarla sistigini belirten galericiler, bu olumlu adimin hem galericilere nefes olacagini hem de otomobil piyasasindaki fiyatlari düsürecegini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan’in sahte ilanlarla ilgili sözlerini olumlu karsiladiklarini söyleyen galerici esnafi Adem Parlak, “Isimize yaradi. Vergi veriyoruz, kira veriyoruz, tabela parasi veriyoruz. Adam mesela fabrikada çalisiyor, 2 tane, 3 tane yatirimlik araba almis. Biz 300 bin TL yazmisiz arabaya, adam 400 bin TL yazmis. Yani adam 3 ay bekletiyor, 300 bin TL’ye aliyor ve 600 bin TL’ye satiyor bu arabayi. Vergi vermiyor ama ben araba basi yüzde 20 vergi veriyorum. Cumhurbaskanimizin konusmasi ise yaradi” dedi.

Galerici esnafi Mustafa Baskonus ise, “Galerici esnaflarimiz biraz rahatlamis durumda. 1 Kasim tarihinden itibaren ilan sitelerine sahte hesapla araç koyanlar, sahte isimle ilan koyanlara 100 bin TL ceza kesilecegi söyleniyor. Bu da galerici esnaflarini bir nebze de olsun rahatlatti ve prosedürler uygun bir sekilde devam ediyor. Yetki belgesi, yeterlilik belgesi olmayanlara ilan sitelerinden ilan koyulmayacagi da söyleniyor. Biz bu karari çok olumlu karsiladik. Piyasalarda bir sürü bu isi yapan, bizim isimizi yapan bir sürü ayakli galerici diye tabir ettigimiz insanlar var. Örnegin berberi, bakkali bu isi yapiyor ve insanlar maalesef dolandirilmayla karsi karsiya kaliyor. Bu da insanlarin canini yakiyor. Tabii Cumhurbaskanimizin bu açiklamasiyla ilan koyulmayacagini söylemesi, 1 Kasim tarihi ile maddi para cezasi kesilecegini söylemesi ile bir nebze olsun piyasalarda rahatlama söz konusu oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA