AK Parti Eskisehir Il Baskani Reyhan Açiklamasi 'ESKI Çok Net Bir Sekilde Sinifta Kalmistir'

Eskisehir Su ve Kanalizasyon Idaresi’ne (ESKI) yönelik elestirilerde bulunan AK Parti Eskisehir Il Baskani Süleyman Reyhan, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’nin kanalizasyon sorunlarini çözmeye yönelik hamleler yapmadigini belirterek, “ESKI çok net bir sekilde sinifta kalmistir” dedi.

AK Parti Eskisehir Il Baskani Reyhan Açiklamasi 'ESKI Çok Net Bir Sekilde Sinifta Kalmistir'
AK Parti Eskisehir Il Baskani Süleyman Reyhan, Eskisehir’deki kanalizasyon sorunuyla ilgili bir yazili açiklama yapti. Açiklamasinda Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’ni hedef alan Reyhan, su ifadeleri kullandi:

"Eskisehir’de yagmur herkes için ayni anlama gelmiyor. Meteoroloji her yagmur alarmi verdiginde bu sehirde yasayanlar ’eyvah yine bir yerleri yagmur suyu basacak’ diye düsünüyor. 24 yildir Eskisehir’i yöneten Yilmaz Büyükersen ve ekipleri maalesef bu sorunu çözüme kavusturabilecek hamleler yapmiyorlar. Harcadigi paranin yüzde 16’si ile yatirim yapan Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’nden bu sorunu çözmesini beklemek de biraz hayalcilik oluyor. Eskisehir’de çok ciddi bir kanalizasyon sorunu var. Eskisehir’de devamli ayni noktalari su basiyor. ESKI’nin is bilmez idarecileri de bu noktalari biliyor. Ancak çözüm için hiçbir sey yapmiyorlar. Kumlubel, Fatih mahallelerinde bir günden fazla süre sular akmamis. Ariza her zaman olabilir ama önemli olan bu arizalarin olabilme ihtimalini minimuma indirmektir. Hamamyolu Caddesi ile komsu olan Banka Caddesi de pis bir sekilde rögar kokuyor. Kenti gezmeye gelen turistler bize bu koku nedeniyle sikayet ilettiler. Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli olan ESKI çok net bir sekilde sinifta kalmistir. Her ay sebeke suyuna otomatik zam uyguluyorlar. ESKI’nin son 4 yilda Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’ne 124 milyon TL para aktardigini hatirlatip, ESKI’yi kanalizasyon sorunlarini çözme odakli yatirimlar yapmaya davet ediyoruz. Herhangi bir adim gelmezse Eskisehir halkinin içi rahat olsun. 2024 yilinin mart ayinda AK Partili baskanlar göreve baslayacak ve bu sorunlari tek tek çözecektir.”
Kaynak: İHA