Mersin'de Kirsal Mahallelere 'Kuaför' Hizmeti

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen ’Mobil Kuaför’ hizmeti, Tarsus’a bagli Çiristepe Mahallesindeki vatandaslara sunuldu.

Mersin'de Kirsal Mahallelere 'Kuaför' Hizmeti
Kadinlar ve erkekler için ayri ayri bölümleri bulunan araçta, Büyüksehir’in usta berber ve kuaförleri, her yas grubundan kadin veya erkegin saç kesimlerini gerçeklestiriyor. Saç kesiminin yani sira, vatandaslarin talepleri dogrultusunda saç boyasi, tiras, cilt bakimi, el ve ayak tirnak bakimi yapilan mobil kuaför araçlari, berber veya kuaför olmayan yerlesim yerlerinde verdigi hizmetle, maddi yönden de vatandaslari büyük bir yükten kurtariyor.

Vatandaslarin ayagina kadar giderek hizmet veren mobil kuaför araci, Tarsus’a bagli Çiristepe Mahallesinde de ilgi gördü. Bugüne kadar kent genelinde birçok kirsal mahalleye giden ve hijyen kurallarina azami özen gösterilerek islemlerin yapildigi Mobil Kuaför aracinin hizmetlerinden faydalanan vatandaslara, ayrica temizlik kitleri de hediye ediliyor.

"Vatandas için bu hizmet çok iyi oldu"

Çiristepe Mahallesi Muhtari Yasar Can, Büyüksehirin berber ve kuaför hizmetinden memnun olduklarini söyleyerek, "Köyümüze gelen kadin ve erkek kuaförü için, Baskanimiza çok tesekkür ederim. Iyi ki varsiniz Baskanim. Köyümüz kirsal alanda oldugu için berber yok. En yakin yere gidip gelmek de vatandas için zor oluyor. Bu hizmet çok iyi oldu" dedi.

Çiristepeli kadinlardan Meryem Can ise ayaklarina kadar gelen kuaför hizmetini güzel buldugunu belirterek, "Hizmet güzel, tesekkür ederiz. Kuaför hizmeti için Tarsus’a gidip geliyorduk. Simdi ayagimiza kadar geldi, daha iyi oldu. Tesekkür ederiz Baskanimiza" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA