Istanbul'da Yasayan CEO'nun Konya'daki Evinde Esyalarini 'Yanlislikla' Haczettiler

Istanbul’da yasayan bir is adaminin Konya’da bulunan evine iddiaya göre yanlislikla haciz geldi. Icra memurlarinin çilingir yardimiyla girdigi evdeki esyalara el konuldu. Yapilan inceleme sonrasi icra memurunun haczedilecek adresi karistirdigi ögrenilince is adami olayi yargiya tasidi.

Istanbul'da Yasayan CEO'nun Konya'daki Evinde Esyalarini 'Yanlislikla' Haczettiler


Istanbul’da yasayan, ünlü bir sirketin CEO’sunun, Konya’da bulunan evine iddiaya göre icra memurunun yanlis adres tespiti nedeniyle haciz geldi. Evde kimsenin olmamasi nedeniyle kapi çilingir yardimiyla açildi. Esyalarin haczedilmesi gereken adresi karistiran görevli, polis ekipleri esliginde eve girerek tüm esyalari haczetti. Dairesinin bosaltildigini ögrenen is adami, konuya iliskin sikayetçi olurken yanlis evin haczedildiginin ortaya çikmasiyla esyalar iade edildi.

“Burada bir detay arastirilmasina girilmiyor”

Konuya iliskin konusan is adaminin avukati Ali Alp, “Benim müvekkilim hatiri sayilir bir sirketin CEO’su. Bir gün Konya’daki evinin bosaltildigina dair bir telefon aliyor. Biz de konu üzerine Konya’ya gittik. Icra memuresi hanimefendinin kanuna aykiri bir sekilde evde haciz islemi tatbik ettigini belirledik. Istanbul’daki bir alacakli, alacagindan mütevellit Konya Icra Dairesi’ne bir talimat yazisi gönderiyor. Bu talimatla, müvekkilimin de ikametinin bulundugu site içerisindeki bir daireye haciz islemi tatbik edilmesi için görevliler adrese geliyor. Sorun su ki ayni sitede içerisinde 2. etap yerine 1. etaba hacze geliniyor. Yani benim müvekkilimin ikametgahina. Burada bir detay arastirilmasina girilmiyor” diye konustu.



“Kapiyi çilingir vasitasiyla açiyorlar”

Sözlerine devam eden Avukat Ali Alp, “Herhangi bir arastirma yapilmadan, site yöneticisinden bir bilgi almadan direkt daireye çikarak haciz islemini gerçeklestiriyorlar. Evde kimsenin bulunmamasi nedeniyle kapiyi çilingir vasitasiyla açiyorlar. Bütün esyalari bosaltiyorlar. Bazi esyalarda maddi zarar olusmus durumda. Bu konuyla ilgili görüsmelerimizi sagladiktan sonra olayin yanlisligi anlasiliyor. Esyalar iade ediliyor. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Konuyla ilgili hukuki sürecimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA