Erciyes, Ischgl Ile 'Kardes Kayak Merkezi' Oldu

Avusturya’nin dünyaca ünlü kayak merkezi Ischgl ile Türkiye’nin en büyük kayak merkezi Erciyes arasinda “Twin Ski Resorts” anlasmasi imzalandi.

Erciyes, Ischgl Ile 'Kardes Kayak Merkezi' Oldu
Son teknoloji teleferikler, uluslararasi standartlarda pistler, modern konaklama tesisleri ve ulasim imkânlari ile Türkiye’nin Alpleri olan Erciyes ile yaklasik 100 yillik bir tarihe sahip Avusturya ve Isviçre sinirinda kurulu olan ve ’Alplerin Ibizasi’ olarak adlandirilan Ischgl Kayak Merkezi arasinda isbirligi anlasmasi yapildi.

Karsilikli isbirligi esasina dayali anlasma Kayseri Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Dr.Murat Cahid Cingi ile Ischgl & Samnaun Kayak Merkezi CEO’su Günther Zangerl ve Yönetim Kurulu Baskani Jürgen Kurz arasinda Avusturya’nin Tirol eyaletinin baskenti Innsbruck’taki Ischgl’da imzalandi.

Dünyanin en iyi kayakçilarinin tercih ettigi Iscghl, 45 adet mekanik tesisi, Avusturya ve Isviçre’ye yayilmis 65 adet ve 250 km uzunlugunda pistleri ile Avrupa’nin en büyük kayak merkezlerinden bir tanesi. Ayni zamanda Elton John, Tina Turner, Robbie Williams, Bon Jovi, Sting gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldigi ‘Top of the Mountain’ konserleri ile dünya sosyetesinin de gözde kis mekânlarindan.

Yapilan isbirligi anlasmasi ile Erciyes A.S. çalisanlari ile Ischgl-Samnaun Kayak Merkezi arasinda teknik personel degisimi, yönetim tecrübelerinin paylasilmasi, sosyal ve sportif faaliyetlerde birlikte hareket, pazarlama ve tanitim gibi birçok farkli konuda sektörel güç birligi yapilmasi hedefleniyor. Türkiye’de yerli ve yabanci turistlerin en çok tercih ettigi kis destinasyonu olarak ön plan çikan Erciyes ve Avrupa’nin global kayak merkezi Isghgl arasinda yapilan anlasma ile kardes kayak merkezlerinden bir tanesinde tatil yapan bir kayakçi digerinde bedelsiz kayak yapma imkanina da kavusacak. Protokol çerçevesinde kardes kayak merkezleri arasinda ortak sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirilecek.

Dünyada kayak camiasinda bir ilke imza atan ve her geçen yil uluslararasi arenada daha fazla taninan Erciyes Kayak merkezi, “Twin Ski Resorts” is birligi ile Avusturya’nin kis turizm tecrübesini Kayseri’ye ve Türkiye’ye kazandirarak dünya markasi olma yolundaki adimlarini hizlandirmis olacak.
Kaynak: İHA