Çocuk Hirsiz Pazar Arabasini Böyle Çaldi

DÜZCE – Düzce’de çocuk hirsiz bir magazanin önünden pazar arabasi çaldi. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasina yansirken, esnaf ise çocugun ailesine isyan etti.

Çocuk Hirsiz Pazar Arabasini Böyle Çaldi
Düzce’de iki farkli magazada yasanan hirsizlik olaylari saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi. Ilk olay Bolu Caddesi üzerinde bulunan magazada meydana geldi. Çocuk hirsiz, güvenlik kameralarina aldiris etmeden magazanin önünde bulunan pazar arabalarindan bir tanesini aldi. Bir kadina da hangisini alip almayacagini gösteren hirsiz, daha sonra diger ürünü alip ilk aldigini geri birakmasinin ardindan bölgeden uzaklasiyor.

"Aileler çocuklarina hirsizligi ögretiyor"

Magaza sahibi Handan Vuralan Durdu, hirsizlik olaylarinin son zamanlarda artis gösterdigini ifade ederek, "Maalesef böyle bir olay yasadik. Ilk defa da böyle bir olay yasamadik. Daha önce de basimiza gelmisti. Öyle aileler var ki, çocuklarini hirsizliga tesvik ediyor. Çocuklara saygiyi, sevgiyi, dini ögretmeleri gerekirken hirsizlik ögretiyorlar. Bundan da hiç utanmiyorlar. Çocuklardan önce ailelerin egitim almasi lazim. Bir insan çocugunu suça tesvik ediyorsa o çocuk ileride daha kötü suçlar isleyebilir. Bu çocuk hirsizligi suç olarak görmüyor. Çünkü ona bunu yaptiran ailesi. Ailesinin dogruyu yaptirdigini zannediyor. Ilerde de bu çocuklar hirsizliktan daha öteye gidecekler. Insanlara zarar verecek boyuta gidecekler ve onlar için bu durum normal olacak. Biz çalinan malimiz ile kaldik evet çalinan mal olsun ama bu aileler yüzünden çocuklarimizin gelecegi çaliniyor" dedi.



Kasiyerin yogunlugunu firsat bildi, 2 telefonu kasla göz arasinda çaldi

Ikinci hirsizlik olayi ise Akçakoca - Düzce D-655 Karayolu üzerinde bulunan bir magazada yasandi. Ismi ögrenilemeyen süpheli, magazanin yogunlugunu firsat bilerek kasiyerin bulundugu alana geldi. Hirsiz bir süre bekledi ve kasiyerin yogun oldugu bir anda kasada bulunan 2 telefonu çaldi. Kisa bir süre magazada gezinen adam, daha sonra eline aldigi telefonlari cebine koyarak magazadan ayrildi. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA