Basaksehir'de Braille Egitimi Hayatlari Degistiriyor

Basaksehir’de bulunan Engelsiz Yasam Merkezi’ndeki Braille okuma ve yazma egitimleri ile görme engelli bireylerin sosyallesmesine katki saglaniyor.

Basaksehir'de Braille Egitimi Hayatlari Degistiriyor
Basaksehir Belediyesi, sosyal farkindalik projelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Engelli bireylerin hayata olan bakis açilarini degistirmek ve sosyallesmelerine katki saglamak için Kayabasi Mahallesi’nde hizmete açilan Basaksehir Engelsiz Yasam Merkezi’ndeki Braille okuma ve yazma egitimleri devam ediyor. Çalisan görme engellilerin katiliminin saglanmasi için hafta içi pazartesi ve cuma günleri verilen kurslarda egitmenin de görme engelli olmasi, kursiyerlerin Braille alfabesini ögrenmesini çok daha kolay hale getiriyor.

Braille alfabesi tüm yönleriyle ögretiliyor

Görme engelli bireylere düzenli egitimler verdiklerini belirten egitmen Resul Koç, “Ben de görme engelli bir bireyim. Görme engelli olmamiz hayattan tamamen kopmamiz anlamina gelmiyor. Braille alfabesi, 6 nokta ve 63 sembolden olusuyor. Her nokta ya da nokta kümesi bir harfi temsil ediyor. Bir kisinin okuma ve yazmayi ögrendigi süre içerisinde Braille’i ögrenebilirsiniz. Egitimlerimizden faydalanmak isteyenler, Basaksehirli mobil uygulamamizdan çok rahat bir sekilde kayit yaptirabilir.” ifadelerini kullandi.

“Braille yazici çalismalarimizi kolaylastirdi”

Egitimlerde avantajlarin en üst seviyede tutuldugunu söyleyen kursiyer Isa Arduç, “Kursta sadece 2 saat egitim alip gitmiyoruz. Ayni zamanda Braille yazici sayesinde çikti alabiliyor, çalismalarimiza evde de devam edebiliyoruz” dedi.

Bir diger görme engelli kursiyer Serhat Esen ise egitimlerin mesai saatleri disinda olmasinin kendilerine kolaylik sagladigini belirtti.

Esen, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’na da tesekkür etti.
Kaynak: İHA