'4 Mevsim Güzel Basiskele' Ödüllü Fotograf Yarismasi Basladi

Basiskele’nin dogal, tarihi, kültürel ve sosyal zenginliklerini yansitacak fotograflarin degerlendirilecegi “4 Mevsim Güzel Basiskele” konulu fotograf yarismasi basladi.

Basiskele, kentin essiz dogal güzelliklerini ve tarihi dokusunu kendi bakis açilarindan objektiflerine yansitacak amatör ve profesyonel fotografçilari bekliyor. Basiskele Belediyesi tarafindan düzenlenen 7. Geleneksel Fotograf Yarismasi’na bu yil da fotograf sanatina gönül verenlerin katilmadi bekleniyor. Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) destegiyle ulusal bazda düzenlenen yarismaya basvurular basladi.

1 Aralik 2023 tarihine kadar basvurulari devam edecek olan yarismada Basiskele sinirlari içerisindeki dogal, tarihi, kültürel alanlar, doga ve insan yasami fotograflari yarisacak. Her katilimcinin en fazla 4 renkli veya siyah-beyaz fotografla katilabilecegi yarismanin basvurulari TFSF’nin web adresi üzerinden yapilacak. Yarismacilar fotograflarini sartnamede belirtildigi gibi online olarak yükleyecek. Jüri üyeliginde duayen fotograf sanatçilarinin da yer alacagi yarismada birinciye 10 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye 4 bin TL ve sergileme için seçilen her bir eser için 300 TL ödül verilecek. Jüri tarafindan 4 Aralik 2023’te degerlendirme toplantisi yapilacak ve sonuçlar 6 Aralik 2023’te açiklanacak.
Kaynak: İHA