Traktör Üretim Ve Pazarlama Sektöründe Faaliyet Gösteren Tesebbüslere Sorusturma

Rekabet Kurulu, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren 10 firma hakkinda rekabete aykiri hareket ettikleri gerekçesiyle sorusturma açilmasina karar verdi.

Traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren tesebbüslerin 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasina yönelik yürütülen ön arastirma Rekabet Kurulunca karara baglandi

Ön arastirmada elde edilen bilgi, belge ve yapilan tespitleri Rekabet Kurulu, bulgulari ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amaciyla AGCO Tarim Makineleri Tic. Ltd. Sti., Argo Tractors Turkey Traktör San. ve Tic. Ltd. Sti., Basak Satis Pazarlama ve Yatirim A.S., Erkunt Traktör Sanayi A.S., Hattat Traktör Sanayi ve Ticaret A.S., IPSO Tarim A.S., Kubota Turkey Makine Ticaret Ltd. Sti., Same Deutz Fahr Traktör Sanayi ve Ticaret A.S., Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.S., Türk Traktör ve Ziraat Makinalari A.S. hakkinda sorusturma açilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA