ABD'de Covid-19 Nedeniyle Ilan Edilen Halk Sagligi Acil Durumu 11 Mayis'ta Sona Erecek

Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, Covid-19 salgini nedeniyle 2020’de ilan edilen halk sagligi acil durumunun 11 Mayis’ta sona erecegi bildirildi.

ABD’de 2020’de dönemin Baskani Donald Trump tarafindan Covid-19 salginin nedeniyle ilan edilen halk sagligi acil durumunun mayis ayinda sona erecegi açiklandi. Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) tarafindan yapilan açiklamada, Covid-19 salgini nedeniyle mart ayinda sona ermesi beklenen ulusal acil durumu ve nisan ayinda sona ermesi beklenen halk sagligi acil durumlarinin yeniden uzatilacagi ve 11 Mayis’ta sona erecekleri ifade edildi.

Milyonlarca ABD’li, halk sagligi acil durumu ile Covid-19 salginina karsi test, asi ve tedaviye ücretsiz erisirken, halk sagligi acil durumunun sona ermesiyle test ve tedaviye ödeme yapmak zorunda kalacak.

OMB ayrica, ulusal acil durum ve halk sagligi acil durumunun sona ermesi ile Nikaragua, Küba ve Haiti’den ABD’ye kaçak yollarla gelen göçmenleri Meksika’ya geri gönderen ve “Baslik 42” olarak bilinen yönergeleri de sona erdirecegini aktardi.

Hükümet verilerine göre, ABD’de Covid-19 vakalari düsüs egilimini sürdürürken, her gün 500’den fazla kisi Covid-19 nedeniyle hayatini kaybediyor. ABD’de salginin basindan bu yana 1 milyon 132 bin 719 kisi öldü.
Kaynak: İHA