Bahçeli Açiklamasi ?Erdogan'in Adayligi Hukuki Ve Ahlakidir?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Cumhurbaskani Erdogan?in adayligina karsi çikan muhalefete seslenerek, ?Recep Tayyip Erdogan’in adayligindan bu kadar çok mu korkuyorsunuz da karsi çikiyorsunuz. Cumhurbaskani Erdogan’in adayligi hukuki ve ahlakidir? dedi.

Bahçeli Açiklamasi ?Erdogan'in Adayligi Hukuki Ve Ahlakidir?
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Amasya’da "Aziz Milletim Sira Sende" mitinginde halka hitap etti. 14 Mayis’ta yapilmasi gündemde olan genel seçimlerin Türkiye’nin gelecek umutlarini tazeleyecegini belirten Bahçeli, ?Amasya 104 yil önce milli mücadelenin ilk karargahi oldu. Mustafa Kemal Pasa, Amasya’nin seçilmesini ’En uygun yer Amasya’dir. Burasi Türklügün öz kaynaklarindan biridir’ seklinde anlatmisti. Amasya Genelgesi’nde milletin istiklalini yine milleti azim ve kararinin kurtaracagi ilan edildi. Simdi yeni bir yüzyilin sayfasi açilacaktir. Istikrar sürsün Türkiye büyüsün amacindayiz. Türkiye düsmanlarina karsi ayni çizgideyiz. Hainlere karsi ayni hizadayiz. Biriz, diriyiz, hep birlikte Türk milletiyiz? diye konustu.

Hedeflerinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açik ara farkla tekrar cumhurbaskani seçilmesi oldugunu vurgulayan Bahçeli, Erdogan?in adayligina karsi çikan muhalefete seslenerek, ?Recep Tayyip Erdogan’in adayligindan bu kadar çok mu korkuyorsunuz da karsi çikiyorsunuz. Cumhurbaskani Erdogan’in adayligi hukuki ve ahlakidir? dedi.

"Zillette hayir yoktur. Zillette umut yoktur" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Zillet partileriyle ulasilacak hiçbir gelecek yoktur. Istiklal iradesi aynisiyla MHP ve Cumhur Ittifaki’nin mert ve soylu siyasetine emanettir. Bu emanet çignenmeyecektir? seklinde konustu.

Isveç?teki provokatif eylemlere dikkat çeken Bahçeli, "Isveç yönetimi Türkiye Büyükelçiligi önünde Kur’an-i Kerim yakilmasina izin verecek vahim bir karara imza atilmistir. Ne var ki sira dinimize kitabimiza gelince Isveç ve diger muasir medeniyetli ülkeler insan hürriyetini yok saymaktadir. Biz ne dinimize ne de baska dinlere saygisizligi hos görmeyiz. Kur’an’i yaktiklarini zannedenler aslinda kendilerini yakan cehennem ehlileridir. Zalimlerin zulmü Cumhur’un zaferine gölge edemeyecektir? ifadelerini kullandi.

Meral Aksener?in Diyarbakir konusmasindaki sözlerini elestiren Bahçeli, "IP Baskani Diyarbakir’a gidip sikilmadan silahlara veda mesaji vermis, teröristlerle mütarekeye, efendilerinin emriyle tamam demistir. IP Genel Baskani PKK’ya yesil isik yakmistir. Bunun adi demokrasi olamaz.?
Kaynak: İHA