Manisa'da Hiz Koridoru Uygulamasi Basladi

Manisa’da ’Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemleri’nin kullanimina baslandigi bildirildi. Yapilan açiklamada sürücülerin uymasi gereken hiz sinirlari ve sistemin kullanilacagi güzergahlar açiklandi.

Özellikle asiri hiz kaynakli ölümlü ve yaralamali trafik kazalarinin önüne geçilmesi için Manisa’da ’Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemleri’nin hayata geçirildigi açiklandi.

Manisa Valiligi tarafindan yapilan açiklamada uygulama hakkinda su bilgiler verildi: "Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) bünyesindeki Plaka Tanima Sistemlerine (PTS) ait mevcut yazilim ve donanimlar kullanilarak Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemlerinin ülkemiz geneline yayginlastirilmasina ve trafik denetimlerinde kullanilmasina devam edilmektedir. Ilimizde de bahse konu proje dahilinde kurularak trafik denetimlerinde kullanilacak olan ortalama hiz ihlal tespit koridorlari belirlenmis olup, hiz koridorlarini belirlenen dakikanin altinda geçtigi tespit edilen araçlara idari yaptirim uygulanacaktir. Vatandaslarimizin can ve mal güvenliklerinin saglanmasi önceligimiz olup, Ilimiz genelinde trafigin daha güvenli ve saglikli islemesi adina tüm vatandaslarimizin trafik kurallarina uymasi büyük önem arz etmektedir. Halkimizin trafik kurallarina uymalari, trafik kazalarindan kaynakli ölüm ve yaralanmalarin önüne geçmek için tek çözümdür, ’Hiz Koridoru Uygulamasi’ da bu gayeyle yapilmaktadir."

Güzergahlar

’Hiz Koridoru Uygulamasi’ yapilacak güzergâhlar su sekilde açiklandi: "Usak Merkez-Kula istikameti, Kula-Ahmetli istikameti, Ahmetli-Kula istikameti, Kula-Alasehir istikameti, Alasehir-Kula istikameti, Alasehir-Ahmetli istikameti, Ahmetli-Alasehir istikameti, Ahmetli Turgutlu istikameti, Turgutlu-Ahmetli istikameti, Turgutlu-Manisa merkez istikameti, Manisa merkez-Turgutlu istikameti, Denizli Buldan-Alasehir istikameti."

Hiz koridorlarinda ortalama hiz sinirlari ise su sekilde açiklandi: "Otomobil: 110 km, açik kasa kamyonet: 85 km, motosiklet: 90 km, otobüs-minibüs: 90 km, kamyon: 85 km, panelvan: 100 km"
Kaynak: İHA