Alanya'daki Orman Yangina Yakin Yerlesim Yeri Bosaltildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde çikan orman yangini sürüyor. Yangin bölgesine yakin yerlesim yerinde vatandaslarin tahliyesi gerçeklesirken, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Buradaki yangina yakin olan vatandaslarimizi da belirli bir noktaya tasidik. Vatandaslarimiz rahat olsun. Her sey vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için” dedi.

Antalya’nin Alanya ilçesi Bayirkozagaci Mahallesi’ndeki ormanlik alandan aksam saatlerinde orman yangini meydana geldi. Elektrik tellerinden çiktigi tahmin edilen yangin rüzgarin da etkisiyle hizla büyüdü. Bölgeye sevk edilen ekiplerin cansiperane çalismasi rüzgara ragmen sürüyor. Kisa süreli kendisini gösteren yagmurun ise meteoroloji verilen göre ilerleyen saatlerde etkisini arttiracagi öngörülüyor. Sehrin farkli noktalarinda çikan yanginlarin kontrol altina alindigini yalnizda Bayirkozagaci bölgesindeki yanginin devam ettigini belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, yagmurun yagmasiyla köye giden alevlerin kismen kontrol altina alindigini ifade etti.

Ilerleyen saatlerde meteoroloji verilerine göre yagmurun etkisini arttiracagini tahmin edildigini söyleyen Baskan Yücel, “Yagmurun yagmasiyla biraz kontrol altina alindi. Meteoroloji verilerine göre ilerleyen saatlerde yagmurun etkisini arttirmasi bekleniyor. Insallah kayiplar ve daha fazla zarar olusmadan kontrol altina alinacaktir. Buradaki yangina yakin olan vatandaslarimizi da belirli bir noktaya tasidik. Büyütülecek bir sey yok. Vatandaslarimiz rahat olsun. Her sey vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için. Bütün birimler üzerine düseni yapiyor. Her sey kontrol altinda. Allah’in izniyle bu saatten sonra büyüyecegini düsünmüyoruz” dedi.

“Bölgede çok rüzgar var”

Yangin nedeniyle evinden çikmak zorundan kalan mahalle sakinlerinden Hasan Ali Soytürk, “Elektrik hattinin tellerinden çiktigini duydum. Bölgede çok rüzgâr var. Rüzgar olmasa bu kadar büyümezdi yangin. Köy bosaltildi su anda. Böyle bir sey basimiza bir daha gelmesin. Bunun daha öncede yasadik biz. Ormanlarimiz yandi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA